Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni ha kb.2-3...

Helooooo kérdése:

Mit lehet tenni ha kb.2-3 hónapja vásárolt kutyarol ki derül fog harapás hibás?

Figyelt kérdés

Kb 2-3 hónapja vedtem egy 6hetes yorkit amirol most derült ki pontosan hogy harapás hibás de ezt nem közölte a tenyésztő velünk. Mit lehet ez ügyben tenni hova lehet fordulni?

Minden oltást megadtam neki yorki tapon nevelne

SOS

2014. szept. 22. 19:14
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
93%

eleinte yorki fajta táp, most pedigree junior.

ez ám az éles váltás.

jobb lenne egy fajta táppal etetned, a tápváltásokat meg ilyen fiatal korban legalább 2 hetes átmenettel kéne csinálni.

ha tenyésztői szándékaid vannak, arról lebeszélnélek, mert nagyon sokba kerül egy vemhes szuka ellátása.

meg ha azt se tusos eldönteni, hogy milyen a kutyád harapása, nem felelőtlenség a "tenyésztés"?

amúgy mennyit kért a "tenyésztő" a kutyusodért?

2014. szept. 22. 22:41
 32/49 A kérdező kommentje:
40ezer forint de valaki aki tényleg ért hozzá és segítene nekem adjon már legyen szíves egy elerhetoseget ahova a kutyamrol képet is kuldhetnek h megnezze
2014. szept. 22. 22:45
 33/49 anonim ***** válasza:
100%

Egy fajtatiszta yorki törzskönyvvel, szerződéssel olyan 80-100 ezer valódi tenyésztőtől, aki kiállításra viszi a kutyáit, és díjakat, minősítéseket visz haza, és 10 hetes kora előtt max a kutya fényképét viheted haza tőle.

Te egy silány "hamisítványt" vettél, ráadásul még drágán is. Csóri kutyát sajnálom a leginkább, hogy így kitoltak vele. Neked pedig eszedbe ne jusson tovább szaporítani szerencsétlen selejt kutyust. Tessék ivartalanítani és rendesen normálisan gondját viselni, ha már nem voltál elég körültekintő a vásárlásnál. Adj neki jóminőségű tápot, és ne Pedigreevel, meg hasonló szemetekkel etesd.

2014. szept. 22. 22:59
 34/49 sippara ***** válasza:
100%

"De nem értem hisz az oltási könyvbe benne van ki a tenyésztő a neve cime telo száma!!"

Ha én lehoznék egy almot a husky keverékemtől, meg a roti keverékemtől, akkor az én nevem szerepelne a "tenyésztő" rubrikában az oltásin, pedig a kutyák egyértelműen keverékek, és én egyértelműen nem vagyok tenyésztő.

"40ezer forint"

Nyolcvan-százezer forint alatt nemigen kapsz tenyésztőtől kutyát. Magyar fajtáknál hobbira előfordulhat a hatvanezer körüli ár, de az sem kifejezetten gyakori.

"de valaki aki tényleg ért hozzá és segítene nekem adjon már legyen szíves egy elerhetoseget ahova a kutyamrol képet is kuldhetnek h megnezze"

kepfeltoltes.hu-ra feltöltöd, belinkeled ide. De teljesen mindegy, hogy néz ki, ha nincs törzskönyve, nem fajtatiszta, és nem tenyészthető, akár van harapáshibája, akár nincs. Pont.

2014. szept. 22. 23:02
 35/49 anonim ***** válasza:
100%

A fogazat nem attól függ, te mit akarsz.

Amit megtehetsz, felkeresel egy kutya fogászt. Manapság már szinte mindent meg tudnak tenni a kutyák fogazatával.

Persze, lényegesen többe fog kerülni, mint a kutyád vételára.

2014. szept. 23. 11:18
 36/49 anonim ***** válasza:
51%

Írj nekem én megnézem :)

boston98@freemail.hu

2014. szept. 23. 12:13
 37/49 anonim ***** válasza:
100%

1. Máskor figyelsz honnan veszed

2. Remélem így is fogod szeretni

3. Nem tudsz tenyészteni vele

2014. szept. 23. 12:17
 38/49 anonim ***** válasza:
100%

Fogod magad és szépen elsétálsz az állatorvoshoz, de nem ahhoz, aki 100 Ft-ért olt kutyát és elmondja, hogy a harapás hiba mi és pontosan mit jelent, illetve, hogy a te kutyád miért is nem tenyésztőtől lett véve.

www.olcsokutya.hu

A fenti oldalt pedig alaposan átolvasod aztán - remélni merem csak - hogy megvilágosodsz.

Ot

2014. szept. 23. 15:46
 39/49 anonim ***** válasza:
100%

Értsd meg, ha nincs törzskönyv, a kutyád keveréknek minősül, mert honnan is lehetne bizonyítani, hogy valóban yorkik a felmenők! Az, hogy az van leírva egy nem hivatalos papírra, hogy fajtatiszta a kutya, vagy hogy ezt mondja az eladó, nem jelent semmit, remélem ezt te is érzed. Az pedig, hogy az eladó minek nevezteti magát, semmit sem számít. Ha én azt mondom, hogy kínai vagyok, még nem leszek az, mert se a kultúrát nem ismerem, se a nyelvet és küllemre sem tűnök még nagyon messziről sem kínainak. Ez van, átvertek. Ebben te ugyan annyira hibás vagy, hogy miért nem voltál felelősebb, mint az eladó.

És ne szaporíts, mert nem értesz hozzá és a kutyád sem alkalmas rá! Pont elég a bizonytalan származású, bizonytalan egészségű yorki szerű kutya -amilyen a tiéd is- a menhelyeken, nincs szükség többre!

2014. szept. 23. 19:19
 40/49 A kérdező kommentje:

De basszus ne mást beszéljétek vagy itt mindenki yorki tenyésztő vagybmi a franc??????

Azt kérdeztem hogy ha jó kant engedek rà akkor hány %ban lesz a kölyke foghibas?? Ezt hogyan tudom ki deríteni?

A másik kérdésem ezzel az atveresel meik szerv foglalkozik!

NEM RIZSÁT KEREK HANEM A KERDESEMRE VALASZT!!!

Köszönöm

2014. szept. 23. 20:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!