Mit lehet tenni ha kb.2-3 hónapja vásárolt kutyarol ki derül fog harapás hibás?
Kb 2-3 hónapja vedtem egy 6hetes yorkit amirol most derült ki pontosan hogy harapás hibás de ezt nem közölte a tenyésztő velünk. Mit lehet ez ügyben tenni hova lehet fordulni?
Minden oltást megadtam neki yorki tapon nevelne
SOS
Írtam, most váltja a fogát. A teljes , kész fogazat, állkapocs kb 8 hónaposan lesz. Addig max adjál neki rágni valót bőven.
Mit takar a harapáshiba? Mit adsz neki enni?
1. 8 hetesnél fiatalabb kutyát eladni törvénybe ütközik, és (sajnos csak) 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
2. Tenyésztő nem ad 6 hetesen kutyát, pontosan a a fent említett dolog miatt, na meg azért, mert tudja, hogy a kutyának legalább 8 hetes koráig a helye!
3. TK nélkül a kutyád nem fajtatiszta, így értelemszerűen nem lehet továbbtenyészteni.
4. Mivel harapáshibás, amúgy sem lehetne, ha TK-ja lenne.
5. Ha lenne szerződés, most lenne hol reklamáilni.
De nem értem hisz az oltási könyvbe benne van ki a tenyésztő a neve cime telo száma!!!
Akor nem tenyeszthetné!!!!!!!
" 8 hetesnél fiatalabb kutyát eladni törvénybe ütközik, és (sajnos csak) 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. "
A kutya nem nézi, mennyi idősen mennek a kutyák gazdához. Méghogy 5 év..... Egy állatkínzó nem kap annyit.
Nyugi.. Az oltási könyv csak bemondásra töltődik ki. Mivel nem adott törzskönyvet, így teljesen mindegy, tenyészthet, vagy sem.
Amint látod, per pillanat a trend---törzskönyv = tenyésztő. Nincs törzskönyv = szaporító.
Tök mindegy minek nevezzük a kiskutyád létrehozóját. Mivel nincs törzskönyve, neked semmi dolgod nem lesz a tenyésztéssel. Mármint a hivatalossal.
Ha pedig simán csak szaporítani akarod majdan a kutyádat, akkor tök mindegy, milyen a harapása. Általában a fű alatt készült kölyköknek bár csak egy hibás harapás lenne a legnagyobb bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!