Sos! Haldoklik a kutyám?
Mondjuk tényleg ilyen nehezen terjed a veszettség vírus és csak harapással. Akkor az orvosaink óvatossága akkor egy vicc. Mert már ha egy veszettségben elhullt állathoz ért valaki rég, azonnal kapta a marha fájdalmas hasnyálmirigybe adható védőoltást, ráadásul három alkalommal. Ami minden ismétléssel egyre nagyobb fájdalommal járt.
De ha ez megtörténik a mai időkben akkor is megkapod, csak "szerencsére" már a vállba is adható.
Na, szóval akkor az orvosok csak szórakozásból szórják a pénzt amit mi TB címén befizetünk?
Én ezt nem hiszem. Ráadásul míg a veszteség vírus nem hatalmasodott el addig a tünetek sem egyértelműek, de a fertőzés már megvalósul.
Nem véletlen a kötelező védő oltás kutyáknál. Míg Anglia mentes a vírustól, ők meg csak poénból hozzák és hozták a szigorú intézkedéseket.
Ja, és gratulálók a témában okoskodóknak. Bár én sem állítottam, hogy ez veszettség, mert még nincs igazán a szezonja. De tűzbe nem tenném érte a kezem!
Hát ez úg ynéz ki igazából, hogy akkor kapod meg az oltást, ha az állat nem megfigyelhető, nem befogható, nem bizonyítható, hogy nem volt veszett.
A harapás helyétől függ az, hogy meg lehet-e fékezni, mik az esélyek.
Mivel amikro már tüneteket produkál az ember, akkor már nem gyógyítható, ezért mindig beadják, ha nem tudják kizárni a betegséget.
Az embernél kisebb testű állatoknál értelem szerűen előbb jelennek meg a tünetek, tehát ha megkapja az állat, nem 10 nap múlva produkál tünetet és lesz egyértelmű a betegség. Ha a nyálmirigyekben már megjelenik a vírus, akkor már tüneteket is produkál, ha nem jelenik meg a vírus benne, akkor harapásnál még jó eséllyel nem fertőz.
De utána olvashatsz nyugodtan. van erről sok tanulmány és statisztikai adat.
Például az is benne van, hogy ha korábbi sebre kerül a nyál, nem igazán kapható el, sem bőrön keresztül, csak is akkor, ha az idegekhez eljut a harapással, mivel csak az idegpályákon képes terjedni a szervezetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!