Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sos! Haldoklik a kutyám?

Sos! Haldoklik a kutyám?

Figyelt kérdés
Van egy 5 éves Németjuhász kutyám. Nagyon sovány, hullajtja a szőrét most ősszel. Hiába adom neki a kaját, nem eszik, 3 éve nincs beoltva veszettségellenivel (ne kérdezzétek miért, mert hosszú) És ma reggel mentem a boltba olyan 7 óra fele, látom, fekszik egy helybe, meg se mozdul, rám se néz (szemei nyitva voltak) mint a szobor, pedig mindig amikor megyek odajön hozzám és nyalogat meg minden, de ma semmi o.o 5 éves , de ősszel sosem hullajtja a szőrét ... Próbáltam adni neki már húst, csontot, kenyeret, de még hozzá sem nyúl. Ezért nagyon vékony, állatorvoshoz vittem, nem mondott semmit, csak hogy majd biztos fog enni. de nem eszik!! és ez a mai, hogy ott fekszik mint a szobor, meg se mozdul... Lehet, hogy már nincs sok hátra neki?

2014. szept. 9. 15:12
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Hol laksz? Szólj a legközelebbi állatvédőknek, hogy szeretnél neki új gazdát. Ne másra hárítsd a felelősséged, 14 évesen már te is beláthatod hogy nem jo így neki...ha igazán szereted, gazdát keresel neki! Írj nekik, MINÉL HAMARABB! [link]
2014. szept. 9. 18:44
 22/30 anonim ***** válasza:
79%
Amúgy meg gondolom kapsz zsebpénzt, vagy pénzt szülinapodra, karácsonyra, locsolópénzt stb, és félreraksz 3500-at az oltásra, ilyen egyszerű (igen, én is így csináltam míg gyerek voltam és nem volt munkám). Ne kenj mindent másra
2014. szept. 9. 18:46
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el orvoshoz, és miután kigyógyult (remélhetőleg így lesz...), keress neki másik gazdát, mert apukáddal alkalmatalnok vagytok az állattartásra.
2014. szept. 9. 19:30
 24/30 csabika1971 ***** válasza:
14%

Mondjuk tényleg ilyen nehezen terjed a veszettség vírus és csak harapással. Akkor az orvosaink óvatossága akkor egy vicc. Mert már ha egy veszettségben elhullt állathoz ért valaki rég, azonnal kapta a marha fájdalmas hasnyálmirigybe adható védőoltást, ráadásul három alkalommal. Ami minden ismétléssel egyre nagyobb fájdalommal járt.

De ha ez megtörténik a mai időkben akkor is megkapod, csak "szerencsére" már a vállba is adható.

Na, szóval akkor az orvosok csak szórakozásból szórják a pénzt amit mi TB címén befizetünk?

Én ezt nem hiszem. Ráadásul míg a veszteség vírus nem hatalmasodott el addig a tünetek sem egyértelműek, de a fertőzés már megvalósul.

Nem véletlen a kötelező védő oltás kutyáknál. Míg Anglia mentes a vírustól, ők meg csak poénból hozzák és hozták a szigorú intézkedéseket.

Ja, és gratulálók a témában okoskodóknak. Bár én sem állítottam, hogy ez veszettség, mert még nincs igazán a szezonja. De tűzbe nem tenném érte a kezem!

2014. szept. 9. 20:37
 25/30 anonim ***** válasza:
49%

Hát ez úg ynéz ki igazából, hogy akkor kapod meg az oltást, ha az állat nem megfigyelhető, nem befogható, nem bizonyítható, hogy nem volt veszett.

A harapás helyétől függ az, hogy meg lehet-e fékezni, mik az esélyek.

Mivel amikro már tüneteket produkál az ember, akkor már nem gyógyítható, ezért mindig beadják, ha nem tudják kizárni a betegséget.

Az embernél kisebb testű állatoknál értelem szerűen előbb jelennek meg a tünetek, tehát ha megkapja az állat, nem 10 nap múlva produkál tünetet és lesz egyértelmű a betegség. Ha a nyálmirigyekben már megjelenik a vírus, akkor már tüneteket is produkál, ha nem jelenik meg a vírus benne, akkor harapásnál még jó eséllyel nem fertőz.

De utána olvashatsz nyugodtan. van erről sok tanulmány és statisztikai adat.

Például az is benne van, hogy ha korábbi sebre kerül a nyál, nem igazán kapható el, sem bőrön keresztül, csak is akkor, ha az idegekhez eljut a harapással, mivel csak az idegpályákon képes terjedni a szervezetben.

2014. szept. 9. 20:43
 26/30 anonim ***** válasza:
51%
Elég szomorú történet, már csak azért is, mert ha a kutya nem kap veszettség ellenit, bele is halhat! Próbálj meg valahogy eljutni vele az orvoshoz, akár egy szomszéd vagy rokon segítségével.
2014. szept. 9. 22:59
 27/30 Imola Ágnes ***** válasza:
85%
Ennyi idősen ha havonta félretettél volna 1000 ft-ot,. akkor máris lenne orvosra pénzed. Ezt ennyi idősen is össze tudod gyűjteni, ha a szomszéd néninek letakarítod a járdáját... vagy valami. Orvoshoz kellene vinni, ha egyáltalán tud még rajta segíteni. Ennyi idősen lassan felelősséget kell tudj vállalni egy kutyáért, még ha az nem is 100%-os felelősség.
2014. szept. 10. 07:52
 28/30 anonim válasza:
100%
ooooooooooooooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvoooooooooooooooooooooooooooooooooossssssssssssssssssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!de nagyon gyorsan!
2014. szept. 10. 17:28
 29/30 anonim válasza:
Régi kérdés, de kérdező, ha bármikor ránézel még a kérdésre, írd meg mi történt. Csak őszintén, kíváncsi vagyok.
2015. júl. 19. 23:27
 30/30 anonim ***** válasza:
En vagyok a kérdező, csak másik profilról. Azóta jól van, eszik meg minden:) él és virul:)
2015. júl. 28. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!