Miért ilyen csőlátásúak az állatvédők?
Elég hosszú a történetem. Kezdjük azzal, hogy imádom az állatokat, több mentett macskát befogadtam, volt, amit én hoztam el egybizonyosnépcsoport-telepről, volt olyan alom, aminek elütötték az anyját, hozzám hozták és fölneveltem őket- mindezt egyedül, minden szervezeti segítség nélkül tettem.
Most gondoltam, többet teszek, csatlakozom egybizonyos szervezettel, így többet tudnék tenni.
Most mégis én vagyok a szívtelen, lelketlen gonosz-gonosz szaporító- ugyanis van 2 ivaros kutyám. Egy kan és egy szuka. A kan majdnem 10 éves, a szuka 8.
Nincsenek ivartalanítva, DE MÉG SOSEM volt kiskutya minálunk. Ismétlem: SOSEM VOLT ALOM:
Mindig figyelem, mikor tüzel a szuka, így külső udvar-belső udvari elzárással meg van oldva, hogy ne találkozzanak.
A kan sem szökött még ki sosem, így a szomszédnéni kutyáját sem ejthette teherbe. (közel, s távol nincs is kutya amúgy)
Ettől függetlenül, most az ismeretségi köröm "sötétzöldjei" elmondanak mindennek emiatt és ez iszonyúan frusztráló.
Sajnos azt tapasztalom, hogy ezt a hangvételt ütik meg többnyire a nem-állatvédőkkel i- és még csodálkoznak, hogy nem viszi el tőlük senki a mentett állatokat, nem találnak nekik örökbefogadót. Elveszik még a jóérzésű ember kedvét is a dologtól.
Miért nem gondolnak bele, hogyha válogatás nélkül szidnak mindenkit, akkor a bizonytalanabb, de alapból segítő szándékú embereket elijesztik? Miért nem gondolnak bele abba, hogy hány kiscica, kiskutya kisakármi nem kerül gazdihoz a viselkedésük miatt?
Ez miért jó nekik?
Sajnos én is tapasztaltam, hogy sokszor elég gorombán bánnak az emberekkel a menhelyesek. Nem akarok általánosítani, csak akikről én hallottam.
Rendszeresen hallom vissza, hogy ha valaki pl. kidobott kiskutyát/cicát talál és jobb híján a helyi menhelyre telefonál, végig se engedik mondani a mondókáját, csak beleharsognak a kagylóba, hogy "tele vagyunk!" és puff, lecsapják.
Egy másik eset: pár éve egy helyi magánalapítványtól egy nő kihozott 2 kölyökkutyát, testvéreket. Egy osztrák barátja kérte, hogy hozza ki őket neki. A kiskutyák a menhelyen koszosak, bolhásak, csipásak voltak. A nő nagy nehezen kikupálta őket, elvitte állatorvoshoz, chippeltette, oltatta, szépen felhizlalta őket, már épp az útlevelükre ütötte volna rá a pecsétet az állatorvos, amikor betoppant a rendelőbe a "menhelyet" vezető nő. Megismerte a kutyákat, alpári stílusban elkezdett üvölteni, hogy mit képzelnek, hogy az ő kutyáit (??) kiviszik külföldre, hogy ő nem erre adta oda őket (Semmilyen papírt nem írtak alá!), perrel és veréssel fenyegetőzött, majd kikapta a gazda kezéből a kiskutyákat és elvitte őket. Mindenki totál le volt fagyva a döbbenettől. Nem tudom, mi lett az ügy vége, nekem egy szemtanú mesélte. Mindenesetre a hölgy már nem tevékenykedik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!