Ér valamit az állatvédők, a kutyaszerető civilek munkája?
Évek óta kutyaiskolázom, ideigleneskedek, önkénteskedek, felvilágosítok a parkban, a Facebookon, ezen az oldalon is tépem a számat, példát is mutatok.
Ennek ellenére, még a saját közvetlen környezetemben sem változik semmi. Az egyik Szaporítótól vesz kutyát, hiába beszélem le, már kölyökként patellával műtik, de nem akarja ivartalanítani mert kölyköket akar, az az egyetlen mázli, hogy vigyázni se tud rá, felcsinálja a szoszéd kitudja mi, keverék nem kell, végül vemhesen ivartalanít.
A másik azt hiszi, hogy álterhes a kutyája, mondom, hogy menjünk ivartalanítani, elviszem kocsival pestre ahol akciós, de nincs rá pént, megszületik 11 keverék, oltani nincs pénz.
Az itt kérdezők kutyái között is kb. minden második orvosi ellátásra szorulna, de arra nincs pénz, most akkor segítsek én, mert én vagyok az állatvédő.
Chipre nincs pénz, de elletni mindenki akarja a kutyáját.
Sulira nincs pénz, nincs idő, de azonnal megoldás kell, mert ha nem javul meg a viselkedése kidobják.
Tudom, hogy az emberek helyzete is egyre elkeserítőbb, de egyszerűen nem fér a fejembe, hogy ez a rengeteg saját magát állatbarátnak, kutyaimádónak tituláló ember hogy a fenébe lehet ennyire felelőtlen? Úgy érzem, hogy minden munkám kb. annyit ér, mintha tengerbe hordanék vizet.
Az ismerőseim is látják nálam a szebbnél szebb fajtatiszta mentett ideiglenes kutyákat, de inkább szaporítótól vesznek.
Totál kilátástalan ez az egész szélmalomharc...
Szerintem nagyon lassan, de javul a helyzet. A legtöbb ember hallott már arról, hogy van állatvédelmi törvényünk, mennek kutyás műsorok a tévében, itt a neten is rengetegen kérdeznek legtöbbször alap dolgokat - de legalább kérdeznek, mert valamilyen szinten érdekli őket a kutyájuk. Ezek jó dolgok. Persze messze vagyunk még pl. Németországtól, ahol rengetegen Kelet-Európából fogadnak be mentett kutyát több száz eurót fizetve értük, de lehagytuk már Romániát, ahol a kóbor kutyák falkákba verődve járnak az utcákon.
Hogy azt ne is említsem, hogy lehet hogy számra elenyésző az általunk megmentett kutyák száma, de számukra ez az Ő életük, az egyetlen, amin mi változtattunk, és ez óriási dolog.
Igenis ér! Ma találkoztam egy falusi, idős rokonommal, aki büszkén mondta, hogy be van chipelve a kutyája. A chipelés kezd elterjedni a törvénynek köszönhetően és ez sok problémát meg fog oldani a későbbiekben, ez mindenképp nagy előrelépés. Én úgy veszem észre, hogy egyre kevesebben vesznek szaporítóktól kutyát, egyre többen mennek menhelyre vagy keresnek meg hozzáértő tenyésztőket.
Egyébként én úgy vagyok vele, hogyha 100-ból 1 embert sikerül jobb belátásra téríteni és annak az egy kutyának jobb élete lesz azáltal, hogy mi megosztjuk a tapasztalatunkat, akkor már megéri nap mint nap a szánkat tépni.
ez szerintem is bosszantò! Itt is minden második kérdés a következő: Tudtok jó *** tenyésztőt vagy Mit gondoltok a *** kenelről. megőrít! én meg nem győzöm irogatni h gondolj már szokra a szerencsétlen menhelyi kutyákra, macskákra, egyéb állatokra akik bekerülnek önhibájukon kívül csak mert a gazdi megunta vagy rápisilt az új szőnyegre esetleg kisbabájuk lesz (mellesleg nem értem ez a két élőlény miért lenne olyan összeférhetetlen) és most ott van gazdi nélkül. Ezek a szaporítòk meg tenyésztők sem gondolnak bele ebbe. Ideje volna mostmár őket is felvilágosítani. Csak ,,gyártyák" az újjabb és újjabb kiskutyákat és a legtöbbjüket az se érdekli mi lesz a kutya sorsa csak h jòl megtömhesse a zsebét. Felháborítònak találom!
Az amit csinálsz igenis hasznos. Márcsak azokért a kis kutyukért is megérte akiket mindennap meglátogatsz, vagy akit/akiket hazavittél magadhoz esetleg segítettél örökbeadni. Hát nem tölt el örömmel az az érzés mikor belegondolsz hogy ők miattad boldogok? Dehogynem! Hát ez adjon erőt a további jótékonykodáshoz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!