Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ér valamit az állatvédők, a...

Ér valamit az állatvédők, a kutyaszerető civilek munkája?

Figyelt kérdés

Évek óta kutyaiskolázom, ideigleneskedek, önkénteskedek, felvilágosítok a parkban, a Facebookon, ezen az oldalon is tépem a számat, példát is mutatok.

Ennek ellenére, még a saját közvetlen környezetemben sem változik semmi. Az egyik Szaporítótól vesz kutyát, hiába beszélem le, már kölyökként patellával műtik, de nem akarja ivartalanítani mert kölyköket akar, az az egyetlen mázli, hogy vigyázni se tud rá, felcsinálja a szoszéd kitudja mi, keverék nem kell, végül vemhesen ivartalanít.

A másik azt hiszi, hogy álterhes a kutyája, mondom, hogy menjünk ivartalanítani, elviszem kocsival pestre ahol akciós, de nincs rá pént, megszületik 11 keverék, oltani nincs pénz.

Az itt kérdezők kutyái között is kb. minden második orvosi ellátásra szorulna, de arra nincs pénz, most akkor segítsek én, mert én vagyok az állatvédő.

Chipre nincs pénz, de elletni mindenki akarja a kutyáját.

Sulira nincs pénz, nincs idő, de azonnal megoldás kell, mert ha nem javul meg a viselkedése kidobják.

Tudom, hogy az emberek helyzete is egyre elkeserítőbb, de egyszerűen nem fér a fejembe, hogy ez a rengeteg saját magát állatbarátnak, kutyaimádónak tituláló ember hogy a fenébe lehet ennyire felelőtlen? Úgy érzem, hogy minden munkám kb. annyit ér, mintha tengerbe hordanék vizet.

Az ismerőseim is látják nálam a szebbnél szebb fajtatiszta mentett ideiglenes kutyákat, de inkább szaporítótól vesznek.

Totál kilátástalan ez az egész szélmalomharc...

2012. dec. 30. 20:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Pff tudod az a gáz, hogy az állatmenhely körül , meg ilyen szeretet otthon bizbaszok körül több a kóbor kutya mint általában más helyeken összesen. Mert kényelmesebb csak akkor befogni egy kutyát ha oda telefonálnak, hogy széttépte a kutyám, megharapta a kezem, lábam. Amúgy meg nagy ívben lekakilják, ami körülöttük van. Szóval adják itt ki a sok pénzt reklámra, de szerintem fele annyi haszna sincs. Nálunk rengeteg kutya menhely van, és mindbe férne még, de nyilván jobb ha valmi kint is őrzi a helyet ;)
2012. dec. 31. 11:23
 12/17 anonim ***** válasza:
Utolsó, csak szólok, hogy a menhelyek 200 %-os telítettségel működnek. Egyszerűen nincs már több hely. A legsürgősebb esetekben tudnak csak helyet biztosítani, gyakran még akkor sem.
2012. dec. 31. 14:29
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Csupán azok a menhelyek kötelesek befogni minden kutyát az utcáról akiknek erre szerződésük van az önkormányzattal, de ezeken a helyeken még szegényesebbek a körülmények, vagy gyepmesteri telepként működnek ahol egy idő után altatnak, mert más mód nincs arra, hogy helyet teremtsenek az új kutyáknak.

A menhelyek nem tudnak minden kutyát befogadni hiszen az anyagi keretük nem teszi lehetővé. Be lehet fogni a világ összes kutyáját, négyzetméteres ketrecekbe rakni őket és megvárni míg éhendöglenek de az állatvédelem nem erről szól, egy minimum színvonalat tartani kell, nem lehet mindenkinek segíteni. Ezért is nehéz ez a munka, mert ha egyet megment az ember kettő másik szerencsétlen kerül a helyére. De nem szabad feladni, minden élet számít.

2012. dec. 31. 16:31
 14/17 anonim ***** válasza:

Bla-bla -bla. ...Lehet, hogy működik, de ebből én semmit nem érzek. Másrészt én a saját menhelyeinkre gondoltam, ahová bőven fér még kutya. Tapasztalatból látom. Másrészt, mi történik azokkal a kutyákkal akik nem találnak szerető otthonra? Hát szépen ki lesznek nyiffantva. Mennyi poszt van facebook-on is, hogy " Segíts meg vagy elaltatnak! ". Ha már annyira szerették őket, hogy befogadták őket, akkor ne ilyen undorító szlogenekkel, gyakorlatilag zsarolással nyerjék meg egy ember szívét. Még aztán lelkiismeret furdalásom is legyen. Hát köszönöm szépen.

Másrészt kérdező! Ha egyáltalán kérdésnek szántad és nem valami kétségbe esett siránkozásnak. Van aki lesz@rja a kutyákat, van aki mindent képes értük feláldozni. De miért kell minden embernek a szájába rágni, hogy fogadjon örökbe. Kérdem én, mióta működik ez már egészséges keretek között? Oké, nagyon sajnálom, hogy egy hatszor megretusált képen egy kutya ott kuporodik az utca szélén a hóba fagyva a város közepén és a járókelők úgy mennek el mellette, mintha mi ha észre se vennék. Kérdem én megint csak, milyen undorító dolog ez? Mit feltételeznek az emberekről? Szánalom. Na de mindegy. Megértem a munkájukat, de ami tolakodás az tolakodás. További sok sikert, és Boldog Új Évet!

2012. dec. 31. 21:25
 15/17 anonim ***** válasza:
Utolsó, még egyszer leírom: a menhelyeken NEM altatnak. Az a gyepmesteri telep, amire gondolsz.Emellett mi a saját tapasztalat? Dolgoztál már menhelyen?
2013. jan. 2. 05:50
 16/17 anonim ***** válasza:
69%

Kevered a menhelyt a gyepivel. Az utóbbi altat csak, ott valóban négyzetméteres kutricákban vannak az állatok, és még véletlenül sem készítenek könyörgő hirdetéseket arról, hogy holnap melyik kutya alszik el örökre. Azok az önkéntesek.

Arról meg, hogy menhelyen mennyi "hely" van, neked fogalmad sem lehet. Lehet hogy láttad, hogy egy kennelben nincs "csak" 3-4 kutya és még "férne", de ahogy írtam a menhely költségvetésébe nem látsz bele. Fogalmad sincs arról, hogy arra egy tetszőleges koszos kis vakarcsra esetleg több mint százezer forintot ráköltöttek már, hogy 200 km-re hordják a tizenöt éves vak kutyát orvoshoz, mert csak ott tudják megfelelően ellátni, hogy megpróbálják még a bénát is rehabilitálni... az örökbefogadó meg megkapja az ilyen kutyát is ingyen van 5000-ért. Óriási biznisz, mi?

Ha nem értesz egyet a menhelyek létjogosultságával akkor először is járj utána hogyan működnek, sokuk miket tesz meg a kutyákért és utána alkoss véleményt arról, hogy mennyire van értelme az állatvédelemnek.

2013. jan. 2. 10:31
 17/17 anonim válasza:
0%
A legtöbb állatvédő nem normális. Elég nagy bennük az emberek iránti ellenségeskedés, közben a kutyákat istenítik.
2013. febr. 24. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!