Ösztönpróba (? )
Fejér megyében hol van lehetőség terelni?
Mennyi idősen lehet elvinni az ebet próba terelésre?
Általában 1 alkalom mennyibe szokott kerülni?
Törzskönyv nélkül is lehet terelőversenyre járni?
Milyen fajtával szeretnél terelni? Minden fajtával máshol foglalkoznak. Én is Fejér megyei kutyás vagyok, engem is érdekelne, ha van errefelé lehetőség. :)
Viszont engedelmességi vizsgád van? Csak akkor engedik a kutyád birkák közelébe, ha biztonsággal kézben tartható és az állatokról is lehívható.
Az ösztönpróbához nem kell engedelmes vizsga. Egy egyszerű feladatatsort kell végrehajtani ott helyben. Lábnál követés, helyben maradás, behívás, és ezután bemehet a birkákhoz. Terelőösztönpróbához nem kell semmilyen felkészülés hivatalosan, az csak arról szól, hogy a kutyában megvan-e az ösztön. Van korhatár, olyan 9 hónap, 1 év körül lehet, nem vagyok benne biztos, már rég voltam, de ha beírod a keresőbe, kijön a szabályzata.
Terelni bármilyen korban lehet, legtöbb terelőkutyás ismerősöm aki terelni jár, már hazaviteltől ismerteti az állatokkal.
Pulival szeretnék terelni, még nincs vizsgája, de szeretnék tenni csak még kicsi hozzá :)
Köszönöm a válaszokat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!