Mit gondoltok erről a kutyáról? Kép!
11/67 A kérdező kommentje:
Én is kérdeztem, hogy keverék-e, de megmutatták a törzskönyvét is, meg még útlevele is van. Azt mondjuk nem értem, hogy az ilyen kutyákat miért nem lehet kényeztetni, meg miért nem kaphat abból, amit mi eszünk... Amúgy azt mondta a gazdája, hogy nemsoká egy éves, meg kislány. De nekem sem tűnik egyébként dobbermannak, hiába levágták a farkát, szerintem átverték őket ezzel a kutyával, eleve mert a füle sem jó. Meg sovány is. Szóval szerintetek mondjam meg nekik, hogy átvágták őket?
Nagyon cuki. Viszont rémesen rossz szögből van fotózva, mármint ahhoz, hogy ennél konkrétabb véleményt tudjunk mondani. Közben látom, vendégségben fotóztad, legközelebb ilyesmi képet próbálj készíteni: [link]
A fülüket régen vágták, aztán kötözték, hogy felálljon. Mára ez tiltott Magyarországon, ettől függetlenül van olyan tulajdonos, aki elintézi, hogy vágott füle legyen a kutyájának.
2014. szept. 1. 17:54
Lehet hogy csak azért tévesztett meg, mert a legtöbb Dobermann vágott fülű, és nincs is azzal semmi gond, ha nem vágják neki, sőt! A kérdés, hogy mennyi idős? Ha kifejlett korában ehhez hasonlít majd, akkor elhiszem, hogy fajtatiszta, de addig nekem nagyon is tacsós beütése van:D
[link] 2014. szept. 1. 17:55
Vannak törzskönyves szaporítók is. Kérdezd meg, melyik kennelből van...
Az előző jól írja, nem baj, ha nincs vágva a fülük. Normális esetben lóg nekik.
2014. szept. 1. 17:57
Most olvasom, hogy majdnem egy éves. Nos, akkor már jóval nagyobbnak kéne lennie, mint amit fotóztál, de igazából tényleg rossz a szög, oldalról kéne lefotóznod. Nekem is gyanús ez, egy fajtatiszta kutyán ülve is látszik a fajtajelleg, de rajta egyáltalán semmi Dobermanost nem látok a színén kívül :/. Elképzelhető, hogy az ismerőseidet átvágták...
2014. szept. 1. 17:58
16/67 A kérdező kommentje:
Hát van még róla fotóm, mert amúgy nagyon okosan viselkedett és ilyen kutyát még nem láttam. Mondjuk szerintem már túlzásba vitték a tanítását, mert mikor ettünk, nem etethettük, és mivel megpróbáltam és el akarta venni, leültették nekünk háttal és fel sem állhatott. Meg volt, aki félt tőle, ezért mindenhova csak a gazdájával mehetett, nem is játszhatott a vendégekkel.
Olyan képem ninsc amilyet mutattál, scak olyan, amin áll
Az is megfelel amin áll, igazából. A méreteit milyennek láttad? Mert egy fajtatiszta szuka marmagassága 63–65 cm, és 30-40 kg. Ez a standard, e körül kell hogy legyen, sokkal nem térhet el Ha már majdnem egy éves, szóval 6-7 hónapos elmúlt bőven akkor majdnem kifejlődött teljesen, maximum 1-2 centi eltérés lehet és pár kg.
2014. szept. 1. 18:05
Szerintem ez egy nagyon szép fajtatiszta doberman szuka.
2014. szept. 1. 18:09
19/67 A kérdező kommentje:
Bocsánat, rosszul írtam, kimaradt a nem. Szóval nem áll. Mindjárt feltöltöm azt is. Hát nem tudom, elég nagy termetű. Mikor bementünk, végig ért a kanapén. Nagyobb, mint egy németjuhász.
[link]
[link]
Nagyon sovány amúgy szép szuka lenne ha nem lenne csontkollekció.
2014. szept. 1. 18:17
Kapcsolódó kérdések: