Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik az erősebb, keményebb...

Melyik az erősebb, keményebb fajta? A Pit bull, vagy a Komondor? Melyik a jobb házőrző?

Figyelt kérdés
Ne értsétek félre, nem akarom kipróbálni, csak érdekel, mit gondoltok!
2010. jan. 16. 19:11
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Házőrző kell!
2010. jan. 18. 15:47
 12/24 anonim ***** válasza:
7%
komondor helyett tarts kaukázusit, sárhegyit vagy közép-ázsiait, ez mind veri a komondort és keményebb is okosabb is
2010. jan. 19. 21:17
 13/24 anonim ***** válasza:
95%

Mennyi baromságot lehet itt olvasni:))

Ha házőrző kell, akkor komondor, egyértelmű.

Egyébként tényleg felesleges összehasonlítani a komondor mag a pit- amstaff jellegű kutyák keménységét, ám aki ismeri a komondort, az tudja, h bármilyen kutyának komoly ellenfele. Ki is próbálták/próbálják (sajnos, mert nem oda való) kutyaviadalokon. Nem is kicsi eredménnyel, vanegy eléggé elhíresült videó, amikor a komondor egyszerűen vet véget a harcnak: tőből leszakítja a pit hátsó lábát..

Persze a pitek a legeredményesebbek a küzdőtéren, de a nyáj mellett egy napot nem élnének, a farkasok egy ilyen eszetlenül támadó kutyát megennének vacsorára. Egyébként is a kedvenc csemegéjük a kutyahús.

2010. febr. 6. 09:52
 14/24 anonim válasza:
92%
Az utólsó hozzászólóval nagyon egyet értek,én is láttam azt a bizonyos videót.Nekem 23 éve vannak komondoraim,azt mondhatom róluk,hogy nagyon megbizható inteligens kutya,kerüli az összetüzést más kutyákkal,de ha nem sikerül,akkor harcba száll.Csak addig harcol mig az ellenfél megnem adja magát,nálánál kisebb kutyát nem bánt,csak ha a kicsi tul agreszív vele,akkor is csak lenyomja a földre,de nem marcangolja össze.Nagyon szereti a gyerekeket,unokámnak felkell nézni a komondorom,olyan nagy közöttük a magasság külömség, (unokám 15kg kutyám 67kg)de soha nem fordúlt elő,hogy visszaélt volna ezzel a nagy erő fölénnyel,húzhatja fülét farkát szörét,de soha nem kapot még felé,inkább,ha nincs kedve játszani,akkor elsonfordál.
2010. febr. 15. 10:27
 15/24 A kérdező kommentje:

Én is kíváncsi lennék arra a videóra:)

Eszem ágában sincs élőben kipróbálni, mert elítélem a viadalokat, de azt azért megnézném. Megkérhetleg kedves utolsó, vagy előtte levő, hogy linkeld be nekem? :)

Hálás lennék érte.:)

2010. febr. 15. 18:43
 16/24 anonim ***** válasza:
87%

Utolsóval max egyetértek, a komondor hihetetlenül értelmes és engedelmes kutya. Legjobb házőrző, ami kutyából létezik. Ismerek több komondor tenyésztőt is, nem idegbeteg kutya, nem támad őrjöngve, nem tépi szét a betörőt, de sarokba állítja, az tuti. Kau sokkal veszélyesebb kutya.

Ami meg a pittel való harcot illeti, egy 3-4 éves teljes szőrben lévő komondort hol harap meg??? A pit esélytelen, a komondor ha elkapja, kettéharapja.

Egyébként konfliktuskerülő fajta, nem nagyon bocsátkozik verekedésbe, inkább otthagyja az ellenfelet, főleg, ha pl egy kis foxi akar vele emberkedni.

2010. febr. 18. 08:12
 17/24 anonim ***** válasza:

Ha házőrzés, akkor szerintem komondor.

Erősebb, keményebb? Szerintem nincs túl sok értelme összehasonlítani, mert egy jól nevelt, megfelelően szocializált komondort nagyon nehezen tud bármilyen más kutya beleheccelni konfrontációba (ez tapasztalat). Amíg ne kapja orron, esetleg fülön, vagy véletlenül érzékeny ponton, addig inkább csak arrébb lökdösi az agresszort.

(Úgy gondolom egy jól nevelt és szocializált pit szintén nem keres konfrontációt, és amíg komoly támadás nem éri, addig nem is veszi fel kesztyűt.)

Még sosem láttam komolyan, tényleg vérre menően harcolni komondort (nem is szeretnék), de úgy vélem hatalmas előnyük a szőrük. Ha a másik kutyának nincs szerencséje, és nem tud komolyan fájdalmas pontot, vagy valahogy nagyobb falat húst fogni, akkor hiába kap rajta szájzárat, ragad bele a fogásba, nem tud komoly kárt okozni.

Természetesen egy harcra taktikusan kiképzett agresszív, gyilkolásra tréningezett kutya könnyen lehet, hogy meg tud ölni egy komondort is.

De ha házőrzés, én mindenképpen a komondort ajánlom, főleg azért, mert tényleg ösztönösen és kőkeményen őrzi a területét, csavargásra nem hajlamos, ugyan választ magának falkavezért, de a család valamennyi tagjáért rajong, ezen felül nem tép szét mindenkit, aki belép a területére. Lefogja, leszorítja, feldönti, ráfog, vagy elüldözi, de ha egy mód van rá, nem harap durvát, nem szakít ki darabokat az emberből, így jó esélyed van rá, hogy "véletlenül" nem támad meg senkit, így nem is okoz súlyos, vagy halálos sérülést, és egy fülön csípett betörő miatt sem altatják el a kutyádat...

Viszont komondort csak akkor, ha következetes vagy, és nem várod el, hogy minden szavadra azonnal és rögtön, 100%-os biztonsággal ugorjon, trükkökre, mutatványokra, felesleges engedelmességi feladatokra nem nagyon kapható.

2012. okt. 31. 01:39
 18/24 torma válasza:

én komondor tartó vagyok.Tényleg nagyon sok baromságot lehet itt olvasni.

1. A Komondor nem terel. Pásztorkutya, tehát feladata a nyáj ,a birtok, és a terület védelme, amit meg is véd bármi áron!!!

2. Hagyjuk már ezt a "harci kutya mindenkit lenyom" baromságot komolyan.Egy ösztöneit megőrző kifejlett bundájú 60-70 kg-os Komondor ellen nem sok kutyának van esélye. Láttam már kutyát szájzárat kapni 5 éves komondor nyakán.Esélye sem volt.Ha nem tudja elkapni egyből az orrát,vagy a végtagjait,akkor nem sok eséllyel indul.

3.Ne méregessétek már, hogy melyik kutya melyiket nyomná le.Csak szeressétek a kutyátokat,és ennyi.a kérdés sem az volt,amin itt vitáztok.

Lényeg: A Komondor tekintélyt parancsoló, nagyon territoriális eb. Soha nem láttam olyan kutyát,amelyik nála elvakultabban védené a területét,amellett,hogy ha jól van nevelve tiszteli, és imádja a gazdáját,és a családot is.NINCS NÁLA JOBB HÁZÖRZŐ!!!!!

2012. nov. 12. 09:00
 19/24 anonim ***** válasza:
sztem a kau jobb a komondornál, persze ha normálisan van tartva és nem idegbeteg
2012. nov. 12. 13:20
 20/24 torma válasza:
Kedves 19. válaszoló.Igazad van abban, hogy egy egy normálisan nevelt kau is tökéletesen ellátja a feladatát,de láttam már(és ez pont egyik ismerősömmel történ)szépen ,normálisan nevelt kaukázusit gazdája ellen fordulni. Előre mondom,csaknem 20éve foglalkozik nagytestű kutyákkal.A komondoraival ez sosem fordult elő.
2012. nov. 12. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!