Dominanciát fejez ki, ha az egy éves, szuka kutyám pisilés után kapar a két hátsó lábával?
Figyelt kérdés
Vagyis igazából nem is ez a kérdés, mert tudom, hogy ezt fejezi ki, de eddig nem csinálta, csak pár napja. Mi válthatta ki nála? Semmi változás nem történt. Ha látom és rászólok az jó? Nem fogja azt hinni, hogy a pisilés miatt szidom le? Vagy mit tegyek? Mindent megteszek, hogy ne képzelje magát falkavezérnek és mégis csinálja, miért?2010. jan. 16. 15:01
11/27 anonim válasza:
szerintem ezt a kutyák egymás közt is el tudják intézni, az a lényeg, hogy rád hallgasson, akkor hagyjátok abba a játékot, amikor te akarod, meg ilyesmi...
12/27 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy eltudják, de a legtöübb gazdi nem nézi jó szemmel ha a kutyáját hágja egy másik kutya, főleg ha az lány... Nem hagyom, de el kell kezdenie ahoz, hogy rá tudjak szólni.
2010. jan. 16. 15:36
13/27 anonim válasza:
Itt nem neked kellene "intézkedni" hanem a többi gazdinak kéne megértenie, hogy ez a viselkedés természetes. Ha rossz szemmel nézik, az nem a te hibád és nem is a kutyádé, hanem a többi gazda a tudatlan...
14/27 A kérdező kommentje:
Igen, de gondolom más is észrevette, hogy a kutyások legtöbbje sajnos nem érti még a saját kutyája viselkedését sem.
2010. jan. 16. 15:40
15/27 anonim válasza:
Utolsó én pl eléggé tisztában vagyok a kutyás dolgokkal mégsem örülök neki amikor a tiszta kutyáim a sáros időben összevissza piszkolják meg nyálazzák... Szegény kutyám meg már nem tud semmit csinálni mert nem másznak le róla... Ha meg leveri magáról akkor a másik gazdija fog beszólni nekem és az illető kutyát egyáltalán nem érdekli, öt másodperc múlva ugyanott lóg... Volt olyan is, hogy egy kan akarta állandóan "megd*gni" pedig a kutyám rég nem tüzelt, és tele volt szukákkal a terep de csak az enyémeket... Sok kutya megállás nélkül csinálja, és szerintem az már nem normális...
16/27 A kérdező kommentje:
Na igen, én is erre gondolok. Mondjuk nálam nem ennyire durva a helyzet, sőt szinte semmennyire mert kezelem, és ezért is kérdeztem, hogy ez a kaparás is a dominanicia miatt van-e, mert ha igen, akkor tezsek ez ellen is. De modnjuk szerintem a válaszadó sem erre a szélsőséges esetre gondolt, hanem a normálisnak tekinthetőre.
2010. jan. 16. 15:49
17/27 anonim válasza:
jah...mert sáros időben amúgy tisztán vinnéd fel nem:D:D?
18/27 anonim válasza:
arra gondoltam... amiről te beszélsz, az már az abberáltabb verzió:S
lehet azért kezdte most a kaparást, mert felnőtt? az én kutyám is ekkor kezdte kb.:))) szerintem, hagyd neki nyugodtan, hogy kaparjon.
19/27 anonim válasza:
Nem lakiknak bent a kutyáim, nem azért zavar hogy piszkos lesz hanem mert egyiket befogadtam és már el volt rontva a szőre, agyon fésülve-mosdatva... Ennek következtében kopás, vakarózik tőle, ha ránézel már piszkos lesz és nem tisztul magától... Már 9 éves szóval nagyon nem fog javulni, de nem mosogathatom állandóan...
De ha a tiéd nem ilyen, kérdező akkor az nem zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!