Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Minden kutyának feltétlen...

Minden kutyának feltétlen szeretnie kell a gyerekeket? Ez elfogadható vagy rosszul neveltem?

Figyelt kérdés
Pici korától rendszeresen találkoztunk gyerekekkel. Akkor még elviselte, de ahogy nőtt, egyre kevésbé bírja őket. Egy időben semleges volt, de sok gyerek visitva rohan felé és nem tudja a határt, ő pedig már húzódik el, de akkor is zaklatják. Legutóbb jelzeskeppen csattintott a fogaval. Nem harapott meg semmi, de nekem ez nem fér bele, ezért kapott egy taslit. Persze ha jó viseli akkor dicséret. Látom hogy utálja a gyerekeket, csak pár mp-ig viseli elnézést a simogatást. Feltétlen fontos, hogy hagyja magát simogatni vagy elfogadható ha nem engedem simogatni gyerekeknek mert nem szereti? De akkor meg azt fogják hinni, hogy vadállat pedig nem. Ti mit tennétek? (mellesleg vérbeli munkakutya, sportolok vele, nem tundibundi golden)
2014. aug. 22. 23:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
51%

A kutya nyakörvére vagy pórázára kötött sárga szalag azt jelzi, hogy a kutyának térre van szüksége és csak óvatosan közelítsék meg. Sokszor egyéb sárga megkülönböztető jegyet is használnak: sárga sál, sárga hám, stb. Számos oka lehet annak, hogy a kutyának nagyobb térre van szüksége. Például:

egészségügyi problémák

nevelés alatt áll

rehabilitáció alatt áll

félős, ideges

agresszív emberekkel vagy kutyákkal szemben

Ez természetesen nem feltétlenül jelenti mindig azt, hogy a kutya harapós, de mindenképpen csak nagy óvatossággal szabad megközelítened azt a kutyát, akin sárga szalagot látsz. Ez egy remek nemzetközi kezdeményezés. Eredetileg Kanadából indult és hamar elterjedt a világban.

2014. aug. 24. 23:16
 12/13 anonim ***** válasza:

sajnos a sárga szallagos dolgot a gyerekek,sőt a legtöbb nem kutyás ..nem is ismeri! és a gyerekek közeledése ,egy komolyabb ,esetleg kiképzett kutyához szinte minden esetben hibás megközelítés. szerencsére a gazdák ott vannak,és vagy a kutyát, vagy a gyereket képesek kezelni :) a gyerekek remekül viselkednek a kutyákkal. HA előtte mi gazdik elmagyarázzuk. megmutatjuk,és bemutatjuk.hogyan is viselkedjenek a kutyával.

persze feltételezve ,hogy a gyerek már képes megérteni,értelmezni,és használni a bemutatott technikát . szerintem ez kb : 5-6 éves kor felett indul. gyereknél :) a kutyáknál 3 hónapos kor :)

2014. aug. 25. 08:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Ha nem szereti akkor ne simogattasd szerintem.

Én a rohanó, visító egyéb idióta gyerekeket egy határozott nem-el arrébb tolom, félre söpröm vagy beállok a kutya elé, attól függ, honnan jön a támadás.

Ha normálisan, szülővel jön akkor megmondom, hogy nem szereti a gyerekeket, de ott a másik kutyám őt helyette is lehet :D

Az idióták a gyerekszerető kutyámhoz sem érhetnek, mert őket meg én nem szeretem és kész.

Nem érdekel ki mit gondol, nekem a kutyám fontosabb mint egy idegen gyereke.

2014. aug. 25. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!