Minden kutyának feltétlen szeretnie kell a gyerekeket? Ez elfogadható vagy rosszul neveltem?
A kutya nyakörvére vagy pórázára kötött sárga szalag azt jelzi, hogy a kutyának térre van szüksége és csak óvatosan közelítsék meg. Sokszor egyéb sárga megkülönböztető jegyet is használnak: sárga sál, sárga hám, stb. Számos oka lehet annak, hogy a kutyának nagyobb térre van szüksége. Például:
egészségügyi problémák
nevelés alatt áll
rehabilitáció alatt áll
félős, ideges
agresszív emberekkel vagy kutyákkal szemben
Ez természetesen nem feltétlenül jelenti mindig azt, hogy a kutya harapós, de mindenképpen csak nagy óvatossággal szabad megközelítened azt a kutyát, akin sárga szalagot látsz. Ez egy remek nemzetközi kezdeményezés. Eredetileg Kanadából indult és hamar elterjedt a világban.
sajnos a sárga szallagos dolgot a gyerekek,sőt a legtöbb nem kutyás ..nem is ismeri! és a gyerekek közeledése ,egy komolyabb ,esetleg kiképzett kutyához szinte minden esetben hibás megközelítés. szerencsére a gazdák ott vannak,és vagy a kutyát, vagy a gyereket képesek kezelni :) a gyerekek remekül viselkednek a kutyákkal. HA előtte mi gazdik elmagyarázzuk. megmutatjuk,és bemutatjuk.hogyan is viselkedjenek a kutyával.
persze feltételezve ,hogy a gyerek már képes megérteni,értelmezni,és használni a bemutatott technikát . szerintem ez kb : 5-6 éves kor felett indul. gyereknél :) a kutyáknál 3 hónapos kor :)
Ha nem szereti akkor ne simogattasd szerintem.
Én a rohanó, visító egyéb idióta gyerekeket egy határozott nem-el arrébb tolom, félre söpröm vagy beállok a kutya elé, attól függ, honnan jön a támadás.
Ha normálisan, szülővel jön akkor megmondom, hogy nem szereti a gyerekeket, de ott a másik kutyám őt helyette is lehet :D
Az idióták a gyerekszerető kutyámhoz sem érhetnek, mert őket meg én nem szeretem és kész.
Nem érdekel ki mit gondol, nekem a kutyám fontosabb mint egy idegen gyereke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!