Elfogadható e ha a német juhászkutya hátán, a fekete palást alatt látszik a kutya barna aljszőrzete?
Van egy 5 hónapos német juhászkiskutyám, és most vettem észre, hogy a hátán a fekete palást alatt egyre jobban kezd látszani a barna aljszőrzete.
Ő az első kutyám ebből a fajtából, bár igyekeztem utánaolvasni, nincs nagy tapasztalatom a fajta elvárt szőrzetével kapcsolatban. A válaszokat köszönöm előre is! :)
Nem vagyok német juhász szakértő,de utánanéztem és ezt találtam a standarddel kapcsolatban:
Szõrzet
A német juhászkutya szabályos szõrzete un. sima félhosszú, lágy aljszõrrel. A fedõszõr lehetõleg tömött, keményszálú és testhez simuló. A fejen, beleértve a fülek közötti részt, a végtagok elülsõ oldala, a mancsok és lábujjak szõrzete rövid, a nyakon kissé hosszabb és dúsabb. A lábakon egészen a lábközépig szintén hosszabb. A combokon pedig a szõrzet még hosszabb, ún. nadrágot formál.
Színezet
- Fekete, vörösesbarnától a barnán és a sárgán keresztül a világos ordas jegyekig. Egyszínû fekete, ordas sötét foltokkal, fekete nyereggel és maszkkal. Kis fehér mellfolt, vagy kivilágosodott szõrzet a végtagok belsõ oldalán nem kívánatos, de megengedett. Minden színváltozatnál az orr fekete legyen. Maszk hiánya, világos, vagy szúrós szem, világostól a fehérig terjedõ jegyek a mellkason és a végtagok belsõ oldalán, vörös farokvég és világos karmok, mind pigment hibának minõsülnek és így is kell õket értékelni. Az aljszõrzet enyhén szürkés árnyalatú. A fehér színezet nem engedélyezett.
Ez alapján szerintem nem számít hibának.De mivel még ilyen fiatal kutyáról van szó,lehet,hogy még változni fog a szőre színe,és sötétebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!