Szerintetek a kutyának melyik a jobb? A hám, vagy ha nyakán van egy nyakörv és úgy sétáltatom?
A Hám lényegesen jobb: ) de két éves korában már kemény munka lesz hozzászoktatni: ) de sok sikert kitartás.
valamint milyen fajta, fajták?
előző vagyok:)
A hám sokkal kényelmesebb a kutyusnak, a
nyakörvvel viszont jobban nevelhető. A hám olyan pontokon
ér a kutya testéhez, amibe bele tud feszülni,
amikor épp meg akar enni valakit... :) Persze
ha jó kutyus, akkor jó a hám is...
A kutyaiskolában nyakörvet kell használnunk.
Ha sétánál nagyon húz a kutya, akkor elég egy
pici de határozott rántás és mivel a nyakörv
elég kellemetlen dolog tud lenni, ha rángatják,
a kutya felhagy a nem tetsző viselkedéssel /
jobb esetben.../
A nagyon neveletlen, kezelhetetlen kutyáknál
olykor folytónyakörvet is használnak. Ez
eléggé embertelennek tűnhet, de ez is egy
oktatói módszer...
Köszönöm a válaszokat! :)
Keverék kutyák, kis termetűek, 30 cm magasak és 8-12 kg.
Nem vad természetűek, nyugodtak, olyanok mint a gyerekek, bújnak, és mindhárman az ölembe akarnak ülni, de sajnos nem férnek el egyszerre. Biztosan kint másképp viselkednének, mert új környezet, de nem hinném, hogy megvadulva rohangálnának mindenhova.
Valamelyik nap kivittem az egyiket az utcára, de visszaszaladt az udvarra egyből, megijedt vagy nem tudom. :s Azért is fontos kérdés számomra, mert 21 éves vagyok, és költözök el itthonról, a kutyáim meg a szívem csücskei, nem hagyom itthon, én gondoztam őket a születésük pillanatától. Csak ahova költözök nem lesz nagy udvar. Ezért elviszem sokszor sétálni őket. :)
Nem futottam utána...
Kivittem, és visszaszaladt, be a kapun az udvarra, nem azzal a szándékkal vittem ki hogy elvigyem valamerre, hanem hogy mit csinál az utcán.
De majd hozzászoktatom a nyakörvhöz.
De nem fogtad a póráz végét, hogy visszaszaladt?
Ha kiviszed a kutyád, maradj is kinn vele, had szokja. De csak akkor, ha a nyakörv, póráz már nem okoz problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!