Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A hám jobb, mint a nyakörv?

A hám jobb, mint a nyakörv?

Figyelt kérdés

Eddig csak nyakörvet használtam,de sokszor ugat a többi kutyára az enyém és olyankor muszáj rántanom egy nagyot a kutyán és félek,hogy ez nem tesz túl jót a nyakának/torkának.Ezért gondoltam,hogy talán a hám jobb lenne és a környezetünkben is sokan használnak.Viszont félek,hogy nagyon összecsomósítaná a szőrét...(hosszúszőrű)

Sajnos még minimálusan húz pórázon.(5kg.)

2014. márc. 3. 18:37
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Inkább próbáld meg megtanítani neki, hogy ne húzzon. Valakinek jobb a hám, valakinek a póráz válik be, ez egyed kérdése. Ha megfelelő minőségű a nyakörv, a húzásoktól nem lehet semmi baja.
2014. márc. 3. 18:50
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Persze hogy jobb, a lovakat se nyakörvön kötik a kocsi elé!
2014. márc. 3. 18:55
 3/8 anonim ***** válasza:
64%
Nyakörv. Ettől nem lesz semmi baja a kutyádnak (egyébként sem elég neki a rántás, ha mindig újrakezdi az ugatást). A hám teljesen alkalmatlan olyan dolgokra, mint ugatás megfékezése, laza póráz tanítása, ugyanis ha hámban van, és úgy rántasz rajta, azt kb észre se veszi.
2014. márc. 3. 18:55
 4/8 Szilvi & Argos ***** válasza:
85%
Mivel a kutyádat még erősen kell nevelni, ha más kutyákra őrjöng, így nyakörv
2014. márc. 3. 19:01
 5/8 A kérdező kommentje:
Értem.Tudnál esetleg tanácsot adni a nevelésben?:)
2014. márc. 3. 19:17
 6/8 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Ha húzza a pórázt, állj meg és maradj is úgy, amíg nem lazít a pórázon, akkor indulhatsz tovább...vagy amint megfeszül a póráz, hátra arc és pár méter után forduljatok az eredeti irányba. De ha elkezded, akkor MINDIG kell alkalmazni!

Ha kutyára őrjöng, állj be a két kutya közé és mozogj úgy, hogy csak téged láthasson...előbb utóbb rád néz, akkor dicséret és kaja.

De lehet háttal leültetni a másik kutyának is.

Általános fegyelem tanítása kellene.

És persze sok póráz nélküli ismerkedés a kutyákkal

2014. márc. 3. 19:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha nyakörv van a kutyán és túl nagyot rántasz, könnyen megsértheted a légcsövét; ha hám van rajta és úgy rántod meg, eloszlik az erő és hatástalan lesz; ergó, légyszi, ne a póráz rángatásával tanítsd a kutyát. Én a hámot preferálom, mert egyrészt ezzel is tökéletesen meg lehet tanítani a kutyát laza pórázon sétálni, másrészt nem sérti meg a nyakát, ha esetleg megijed és kiugrik valamelyik irányba, harmadrészt kistestű kutyánál praktikusabbnak is találtam, mert ha nyakörvhöz csatoltam a pórázt, előbb-utóbb mindig begabalyodott a lábai közé, hámmal szinte soha. Lehet kapni szélesebb kialakítású, bélelt hámokat, amik valószínűleg nem kócolnák a szőrét.
2014. márc. 19. 01:23
 8/8 anonim ***** válasza:
7-es, azt, hogy a nyakörv megrántásával és hordásával veszélynek tesszük ki a kutyát, mert megsértheti a légcsövét, nem tudom, honnan vetted, de nagy butaság. Nincs ember, aki sima csatos nyakörvvel meg tud úgy rántani egy kutyát, hogy annak baja legyen... mármint, egy agyonszaporított csivit lehet, de már egy normál csivit se fenyeget ez a veszély.
2014. márc. 19. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!