A láncos vagy a szövet felvezető nyakörv jobb?
Mindkettő jó. Szövetből is van olyan, ami egyben van a nyakörv és a póráz, kb. 1 cm vastag, fojtó a vége. Ha normális a kutya, ezzel simán meg lehet fogni, ahogy a kutya is megáll/szépen megy, lazul vissza azonnal.
Akinek keményebb kutyája van, az egysoros fém fojtót tesz rá, és ehhez kapcsolja a pórázt.
Póráz színek, amiket szoktam látni a fehér, fekete, nemzeti színű (kinek mi tetszik).
A göndör szőr között úgyis elbújik a nyakörv rész, ha valami hupilila/jajjrózsaszín izét raknál rá, az virítana ki, de a fehér perlon/fém fojtó jól áll rajta.
A félvezető az a félfojtó akar lenni? Ha igen, akkor egyik sem, sem a lánc, sem a szövet. Szerintem sok értelme nincs. Akkor már vagy legyen rendes fojtó, vagy sima szövet nyakörv (vagy bőr).
Én személy szerint az egysoros fojtót szeretem legjobban. Az a legpraktikusabb.
Egy kuvaszt meg is kell tartani vele. Mindenképp ringlánc.
A póráz meg fehér.
Anno egyik boldogult tanítómesterem mondása jut mindig eszembe:
"A felvezetőpóráz láthatatlan legyen, olvadjon bele a kutya színébe. A bíró arra kíváncsi, hogy milyen szép kutyád van, nem arra, hogy milyen szép pórázt tudtál neki venni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!