Mit csinálhatok a kutyánkkal ha nagyon aggresszív és már nem merjük otthon tartani?
Lustaságotok és nemtorődömségetek miatt szokás szerint a kutya szív.Egyszerűbb megszabadulni tőle,mint foglalkozni vele,ugye?
Lehet nevelni,csak fel kell emelni a seggeteket és végre törődni vele.
Nézd meg,van-e a közeletekben sulijuk és irány a rehabilitáció-szocializáció foglalkozás.Nem késő még négy évesen.
Menhely és gyepi között van különbség!! :)
Bár részben egyetértek az előttem szólókkal, de megakadt a szemem egy mondaton.
"Játszani nem igazán tudok vele, mert szinte azonnal bedurvul."
Ilyenkor miért nem állítjátok le? Nem az a megoldás, hogy akkor nem játszom vele, hanem megtanítom úgy játszani, ahogy az mindenkinek jó.
Az agresszió egyébként habitus kérdése is, sokadik kutyánkat neveljük, úgyhogy tapasztalatból tudom, nem feltétlenül a foglalkozás hiánya okozza, ha a kutya egyébként szeretetben és biztonságban érzi magát otthon. Az én tibeti terrierem annak ellenére agresszív néha - csak kutyákkal, emberekkel soha - hogy mi foglalkozunk is vele. Tény, hogy követtünk el hibákat a nevelésében, de a korábbi kutyáinkat ugyanígy neveltük, és ők mégsem voltak ilyen szeszélyesek. Én nem gondolom, hogy nem való nektek kutya, lehet hogy csak ez a kutya nem volt kifejezetten szerencsés választás, de én nem támogatom a kutya elajándékozását akkor, ha egyébként szeret titeket és jól érzi magát nálatok. A hozzáálláson kell kicsit változtatni, ha egyedül nem megy, akkor szakember segítségét kell kérni.
1. Ajándékozzátok el valakinek, aki a PROBLÉMÁK TUDATÁBAN veszi át.
2. Adjátok egy menhelynek (NEM gyepmesteri telepre!!!) vagy egy kutyamentő szervezetnek, ha már végleg lemondtatok róla.
3. Kérjetek szakembertől segítséget, vihetitek kutyaiskolába (szocializációra, ez még nem is túl drága) vagy hívhattok házhoz is egy oktatót.
Ugyanakkor ezen megakadt a szemem:"Kb. 4 éves palotapincsi ".
Jajj ne már...Egy ilyen kicsi kutyával hogy a csudába nem bírtok? :) A kutya egész egyszerűen NEVELETLEN, nem gonosz vagy ilyesmi, csak honnan is tudná hogyan kellene viselkednie, ha nem tanította rá senki?
eláshatjátok a kertben,vagy odaadjátok egy pitnek játszani. esetleg megnevelhetné.......á ez nem jó, mert akkor már megneveltétek volna.
ajándékozzátok el . adjátok be menhelyre. esetleg a pincsi mentők ??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!