A kutyaiskolában megharapta egy kutya az én kutyámat. Mit
csináljak?
Figyelt kérdés
Az én kutyám 5 hónapos vizsla a másik egy harapós német juhász. Az óra végén a szelídebb kutyák póráz nélkül játszanak. Mivel ismertem a másik kutyát és láttam most nem akar elmenni megkértem tegyen rá legalább szájkosarat de nem tette, az oktató is lerázott hogy legalább most megtanulja az enyém hogy féljen a nagyobbtól. Ha tippelnem kellene azt mondanám még oltásai sincsennek.
Mit akarsz lépni a gazda ellen? Kérjen bocsánatot? Vagy orvosi kezelés kellett a tiednek? Ha van számlád, kérheted a gazdát, térítse meg. Bár, ha az iskola szellemében fog viselkedni, kétlem, hogy hajlandó lesz rá.
2014. aug. 10. 21:35
12/21 Hovarju válasza:
Ja, én kb. 1 órát utaztam BKV-val az iskolába minden hétvégén kb.3 évig.
2014. aug. 10. 21:35
13/21 anonim válasza:
Én nem a seb miatt aggódnék, hanem, hogy most már tényleg félni fog a nagyobbaktól.
A felettesének szólhatsz, de szerintem nincs sok értelme.
2014. aug. 10. 21:40
14/21 anonim válasza:
Semmit nem kell tenned,válassz mãs sulit.Ha csak odakapott is a kutya,nem megengedhető.Ha erre nem fordítanak a suliban figyelmet,akkor az nem jó iskola.
2014. aug. 10. 21:49
15/21 anonim válasza:
Nem (csak) azzal van a baj, hogy nem tett a kutyájára szájkosarat, ezt mindenki maga dönti el, te nem mondhatod meg neki, mit csináljon, max. nem engeded oda a kutyádat, hanem azzal, hogy a kiképző azt hiszi, az a jó, hogy a kölyök fél a nagyobb kutyáktól. Ez hülyeség. Még ha messzebb is van a másik suli, én ide többet nem vinném, és nem a harapás miatt, hanem a kiképző elképzelse miatt. Ki tudja, mennyi hülyeséget gondol, tanít még ezen kívül.
2014. aug. 10. 22:13
16/21 anonim válasza:
Megkérdezhetem, hogy a te kutyád mit csinált amiért megharapta a németjuhász? Hol harapta meg? Magától engedte el vagy szét kellett szedni őket? A németjuhász gazdája erre mit reagált? Az oktató mit reagált? Te mit reagáltál?
2014. aug. 11. 13:10
17/21 anonim válasza:
Az elég érdekes, ha az 5 hónapos ovisokhoz agresszív kutyát engednek. Menj abból a suliból, mielőtt olyan traumát szerez a kutya amit aztán terápiázhattok.
Én járok viselkedés formálásra, mert nagyon félős a kutyám. Vannak ott félelemből kitámadó kutyák is. Egyetlen egyszer volt, hogy egy agresszív megkapta a másikat, de nem lett baja, csak megcsípte. Nagyon figyelnek, hogy ne forduljon elő semmi ilyesmi. A legapróbb jelekre már lépnek. Ahol ilyen előfordul ott nincsenek felkészülve több kutya felügyeletére.
2014. aug. 11. 16:45
18/21 zsuzsabazsa válasza:
Amikor kutyasuliba jártam ott nem volt megengedett, hogy a nem behívható kutyákat szabadon engedjék a pályán, még ha fiatal kutya volt is. Ha valaki játszatni akarta a kutyáját azt a szünetben meg is tehette pályán kívüli szabad területen. Kiképzés alatt vagy lekötöttem a kutyát a pálya szélén, vagy mint bemutató kutya azon mutattam be a gyakorlatokat vagy egyszerűen távolabbra kifektettem a kiképzés végéig. Semmi esetre sem megengedhető, hogy akár a kiképző részérő sem pedig a tanuló részről a kutyáját önfeledten szabadon hagyja cirkálni a pályán. A fegyelem a gazda részére is kötelező.
2014. aug. 11. 19:40
19/21 A kérdező kommentje:
Az óra végeztével itt póráz nélküli játék van egy két kutyával, főleg a fiatalok és a jól szocializált kutyák maradnak. A német juhász nem ez a kategória mégis a terület közepén maradt pórázon ugyan de szájkosár nélkül, a gazdi beszélgetett valakivel és naná, hogy nem látta az én kölyökkutyámat arra robogni. A kutyája viszont látta és a futó kutyát megkapta. Verekedés nem volt, a seb ugyan nem nagy de mély sajnos a hártyáig hatolt.
A kutyám szerencsére nagyon jó fej, ő ebből nem sokat vett fel. A harapás után míg oda nem értem ült kicsit aztán nagy erőkkel újra a játszótársakhoz csatlakozott. A másik kutya gazdija nem érdemel sok szót, még bocsánatot sem kért. Én még arra sem tartom érdemesnek, hogy az ilyennel vitatkozzak, mert nem lenne sok értelme. Külön állatfaj az ilyen :) Most cserélte le az előző kutyáját mert ő mondta azt nem jól nevelte. Na hát az én és az ő látásmódja nem egy síkon mozog szóval távol tartom magamat és a kutyámat is tőlük.
Itt írta valaki, hogy a nem behívható kutyát miért engedtem el de írtam, hogy játék volt már és az oktató engedélyével volt. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!