Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagy kutya elsőnek?

Nagy kutya elsőnek?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, és szeretnék egy kutyust.:)

Eleinte kölyköt szerettem volna, de a napokban találtam egy 4 éves kutyát, akinek meghaltak a gazdái, és én szívesen befogadnám. Keverék az eb. Eddig kertes házban lakot, de én emeletesben élek. Ettől függetlenül alig vagyok itthon, rengeteg járok sportolni, futni, biciklizni, és persze a kutyust is vinném magammal.:)

Nektek mi a véleményetek? Bevállalhatom?

2014. aug. 3. 14:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
77%

Hát sok sikert a kutyushoz, de:

"de már előre látom hogy úgyis vajszívű leszek.:)"

Biztos imádni fog, mint ahogy te is őt, de nem biztos, hogy falkavezérnek is elfogad majd.

2014. aug. 4. 05:22
 22/30 anonim ***** válasza:
56%
Sőt, ki merem jelenteni, egy nagy kutyus egy 16 éves lánykát csak kivételes esetben fogad el falkavezérnek. Valószínűleg ezt a szerepet valamelyik szülőd fogja betölteni, és ha jól nevelitek a kutyust, akkor rád is hallgatni fog.
2014. aug. 4. 05:25
 23/30 anonim ***** válasza:
77%
És eddig kertes házban lakott? SZüleid mit szólnak, mert garantáltan lesz némi amortizáció a lakásban :)
2014. aug. 4. 05:26
 24/30 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen családi kutyusnak szeretnénk, hogy hallgasson mindenkire, és első pillanattól figyelni rá, hogy a gyerekekkel is jóban legyen- a gondozója szerint nagyon szereti őket.:) Ugyanis van két öcsém, bár már nem olyan kicsik, 10 és 13 évesek.

Eddig kertes házban élt, de most lakásba kerül, szóval...hogy ne szedjen szét semmit, arra majd figyelek, amennyire lehet lefárasztom, szobatisztaságra pedig egy kölyökkutyát is meg kellene tanítani, ha azt vennénk, így úgyis lesz kis takarítás az első időkben.:)

Nem baj ha nem én leszek a falkavezér, ha nem esz meg, már örülök.:D Viccet félretéve, ha alapvető parancsokra pl. ül, lábhoz meg tudom tanítani, nem gond ha közben pl. apát tartja a főnöknek.:)De majd ha viszem kutyasuliba megkérdezem az oktatót, mi a véleménye.:)

Amúgy már ma mehetek megnézni!!:)

2014. aug. 4. 08:50
 25/30 anonim ***** válasza:
majd meséld el az első találkozást!
2014. aug. 4. 09:51
 26/30 A kérdező kommentje:
Oké :)
2014. aug. 4. 10:16
 27/30 A kérdező kommentje:
Sajnos, ma mégsem tudok menni, mert az őt gondozó lány kórházba került.:( Szerencsére nem veszélyes csak a karja tört el, de ma már nem tud velem találkozni. Szerdában állapodtunk meg.
2014. aug. 4. 17:08
 28/30 A kérdező kommentje:

Na ma megvolt az első nagy találkozás.:)

Hát..tündéri, játékos kutyus, már imádom.:) De sok munkám lesz vele.

Még soha (!!!) nem volt sétáltatva, csak a kertben kiengedve, más kutyust is csak egyet látott kerítésen keresztül, neveletlen (felugrál, kapkod játék közben: persze nem erősen, csak hát..) teljesen szocializálatlan.

Gondozója szerint "talán" labrador-németjuhász keverék (szerintem is).

Ehhez hasonlóan néz ki: [link]

Pénteken megyek legközelebb, és hozom sétálni.:) Elsőre teszek rá szájkosarat is, hiszen még soha nem volt kint, nem tudhatom mire hogyan fog reagálni, és aggódom hogy ha valamire ráindul nem tudom visszafogni, hisz mégiscsak nagy kutya.

Szerintetek jó lesz így?:)

2014. aug. 6. 16:33
 29/30 anonim ***** válasza:

Gratulálok :) Nagyon szép kutyus, ha ilyesmi, mint a fotón.

Esetleg nem tudsz valakit megkérni, hogy kísérjen el? Mert ha még soha nem volt pórázon és sétáltatva, akkor ott azért történhetnek dolgok, és elég nagy kutyus :)

2014. aug. 6. 19:49
 30/30 A kérdező kommentje:

Hát, belevaló férfitársat nem tudok vinni, csak az öccseim jönnek.:) De remélem nem lesz gond. Mielőtt az utcára viszem, bennt a kertben lefárasztom, amennyire le tudom, és ha megnyugszik, felrakom rá a szájkosarat, biztos ami biztos, valamint jó erős pórázt vettem.:)

És nem viszem azonnal forgalmas utcákra, először nyugisabb helyeken sétálunk kicsit.:)

2014. aug. 6. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!