Akarok egy kutyát, ki is van nézve egy törpe spitz. Első kutyám lenne. Fiú vagy lány kutya jobb elsőnek? Egyedül itthon mennyi időt tölthetnek?
Mindenképpen szeretném, és mindent meg is teszek majd érte, hogy boldog kutya legyen, csak egyetlen egy visszatartó dolog van, hogy én reggel elmegyek 8kor és este 18ra vagyok otthon. 10órát lenne itthon magában. Egyedül élek így semmi segítségem nem lesz. Kérdésem az lenne és leginkább egyedül kutyát tartók válaszára lennék kíváncsi, hogy ennyit még kibír egy kutya? Vannaek-e jó praktikák, amivel könnyebbé lehet tenni ezt az időt?
Minden ezzel kapcsolatos tapasztalatnak, tanácsnak örülök!
(Kérek mindenkit, hogy a "kutya udvarra való", "állatkínzás" és stb válaszoktól kíméljetek! Nekem is sok mindenről megvan a véleményem, de ha nem azt kérdezik, akkor nem mondom...)
Lakásban lakok, kertkapcsolatos de oda csak akkor mehet ki amikor én is itthon vagyok. SOHA nem tennék ki (kis)kutyát a hidegbe!!!
Remélem azért a hörcsögös dolgot viccnek szántad! :)
Én is így tartok kutyát. A 10 óra valóban kicsit sok, de egy egészséges kutya megszokja. Mielőtt elmennél, sétálj egy nagyot vele, és hazajövéskor is ez legyen az első dolgod. Aztán vidd ki még olyan este 10 körül is, enyém éjfélkor is kimegy még egy negyedik gyors pisire. A koraesti séta legyen a leghosszabb, egyrészt mert fel fog pörögni mert hazajöttél, másrészt meg ahogy észrevettem, akkor szeretnek a legtöbbet kint lenni.
Én csak azt nem tudom, hogy ameddig kölyök, hogy fogod szobatisztaságra nevelni, ha fél napokig nem vagy otthon. Valami pisilős helyet ki kellene alakítanod, amiről tudja, hogy csak akkor pisiljen bele, ha nem vagy otthon. De ez nem tudom mennyire zavarná össze, vagy egyáltalán megértené-e.
Ahány ember, annyiféle kutyatartás. És nagyjából mindenki csak azt ismeri el "felelős kutyatartás"-nak, ahogy ő csinálja. Pedig mindennek a lényege, hogy ha nem vagy otthon, biztosíts egy helyet a szükségleteinek, ha pedig otthon vagy, foglalkozz vele sokat, és szeresd nagyon. Ezen kívül hogy ki hányszor viszi le, hova viszi le, hányszor etet, mivel etet, mivel fésül, milyen játékot ad, viszi-e kutyasuliba, viszi-e erdőbe, futtatóba, ez mind-mind magánügy, és a lakástól, a munkádtól, a lehetőségektől és a helyi adottságoktól függ.
Én azt mondom, hogy ha csak a 10 órás távollét a baj, és az összes többi igényének eleget tudsz tenni a nap többi részében, akkor megoldható, és egy normális ember se fog felelőtlennek tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!