Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg annyira elítélendő ha...

Tényleg annyira elítélendő ha valakinek költözés miatt meg kell válnia a kutyájától?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Szóval egy nagyon kedves ismerősöméknek költözniük kell.

Egy hete tudták meg, eladták a házukat és augusztus 25-e a kiköltözési határidő. Már attól sokkot kaptak hogy ilyen rövid az idő, de nincs mit tenni. Szóval most kertes házban laknak és van egy 6 éves nagytestű kutyájuk.

Még foggalmuk sincs hogy hova költöznek, nem egyszerű ilyen rövid idő alatt megfelelő albérletet találni. Az biztos hogy kicsi max 1,5 szobás panelba mennek, mert nagyobb albérletet nem tudnak kifizetni. Ketten mennek a barátnőm és az anyukája.

Szerintem tök értelem szerű hogy nem tudják a kutyát vinni. Egy németjuhász méretű kutyának abszolút nem jó 35-40nm-es kis panelba úgy hogy a barátnőm alig van otthon mert sokat dolgozik, az anyukája pedig nem bírja naponta többször sétáltatni a kutyát.

Tehát most sos befogadót keresünk a kutyusnak, közösségi oldalon rengeteg helyen posztolva van.

Ami bosszant hogy folyamatosan kapjuk az elítélő kommenteket hogy ha igazán szeretnék a kutyát magukkal vinnék, meg hogy nem is értik hogy miért kell költözés miatt elajándékozni egy kutyát.

Szerintetek?

2014. aug. 3. 14:03
1 2
 11/17 sippara ***** válasza:
100%

"sokan tartanak nagytestű kutyát panelba, meg pici lakásba, de egyrészt pici kora óta"

Mindkét kutyám kerti eb volt, mielőtt hozzám került, tizenéves kutyákat is ugyanúgy be lehet szoktatni lakásba.

"másrészt pedig naponta 2x-3x ahogy írjátok is le van fárasztva a kutya."

Hát igen, ez a kutyatartás már csak ilyen.

"Hatalmas telken laknak most, és ott se fárad ki olyan könnyen."

Miért kéne a hatalmas kertben magától elfáradnia?

"Arról meg nem is beszélve hogy az albérlet hirdetések kilencven százaléka úgy kezdődik hogy háziállat kizárt."

Persze, vannak olyan albérletek is dögivel, ahová gyerekkel nem lehet költözni, mégse láttam még olyan hirdetést soha, hogy "Öt éves szobatiszta Józsika költözés miatt új szülőket keres".

Az a nagy helyzet, hogy amik itt fel lettek sorolva (mozgatni kell, kicsi a hely, nincs olyan albérlet) mind-mind-mind-mind gagyi kifogások. Tessék tisztességesen azt mondani, hogy igazából csak addig tetszett ez az egész kutya dolog, amíg le lehetett szarni a kertben, most meg időt-energiát kéne rá szánni, arra meg lusta "gazdi".

2014. aug. 3. 16:41
 12/17 A kérdező kommentje:

Igen most már értem. Azért az ítélkezés mert nem ismerik pontosan az adott embert, helyzetet. Jogos...

Amióta ismerem őket volt kutyájuk. 20 éve

8 éve halt meg az akkor 13 éves kutyájuk, akit annak ellenére hogy kertes házban éltek, hordtak sétálni.

Ezt a kutyust is hordták sétálni, csak hogy akkor még velük élt a nagyobbik testvér, és az anyuka sem volt így lerobbanva.

Most is foglalkozva van a kutyával, nem arról van szó hogy addig volt jó míg kicsi, meg míg nem kell sétáltatni.

De mind1, nem védem őket, nem magyarázkodok.

Az meg hogy egy gyereket se passzolunk le költözés miatt...

Azért ez egy olyan dolog hogy pl ha nem is találnak albérletet a határidőig akkor is meghúzhatják magukat akár nálam is, és nem lenne gond egy gyerek. De pl a kutyát én nem tudom vállalni mert van nekem is kutyám, meg 2 cicám és ugyan még a két kutya kijönne egymással, de a cicáimat pillanatok alatt szedné szét, azt pedig senki kedvéért nem vállalnám.

2014. aug. 3. 18:10
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem igen szoktam senki fölött ismeretlenül pálcát törni, de hogy őszinte legyek; igen, én is elítélem és megvetendőnek látom azt, aki költözés miatt lemond a kutyájáról.

Lehet, hogy hülye vagyok meg fanatikus, már-már túlzott mértékben szeretem, rajongok és ragaszkodom a kutyámhoz, de nekem egyszerűen nem tudnál olyan okot, indokot mondani amiért lemondanék a kutyámról. Sőt, fiatal korom ellenére, és hál' Istennek egészséges vagyok, mégis ha velem bármi történne, már le van zsírozva, hogy a kutyámnak ki lenne a gazdája.

Az előző kutyám egy 45 kilós németjuhász kan volt, aki 14 évesen halt meg, másfél-2 éves lehetett amikor kihoztam menhelyről, mert állítólag agresszív volt, ember-ellenséges és elaltatták volna. (hosszú cirkusz volt, hogy elhozhassam, mert eredetileg nem volt örökbe adható, aztán ahogy idővel összecsiszolódtunk bebizonyosodott, hogy a kutyával semmi baj nem volt, csak egy főnök meg egy kis nevelés kellett neki).

Szóval ezzel a kutyával 8 éves koráig kertes, családi házban éltünk, aztán úgy alakult, hogy onnan költözni kell egy 46 nm-es társasházi lakásba. Féltem, persze én is, hogy hogy fog ehhez alkalmazkodni, de a világ legtermészetesebb dolga volt számára, szobatiszta volt az első perctől kezdve, nem ugatott, tehát egy szomszéd sem panaszkodott, hogy zavaró lenne ez a félelmetes hatalmas kutya.

Egy baj van, hogy ő már nem él... de kutyám van természetesen, egy szintén menhelyről jött bohóc, mert kutya nélkül szart sem ér az élet.

2014. aug. 3. 18:52
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Valahol meg is értem, meg nem is. Nekünk a 40 kilós kutya 1 évesen került hozzánk. Egy disznólból mentették. Szerencsére szobatiszta. Időközbem úgy alakult, hogy nekem másik munkahelyem lett és hiába dolgozom 8 órát, mégis 11 órát kéne a kutyát egyedül hagynom, mert minimum 3 órát ingázom napi szinten. Ha párom nem lenne, akkor sajnálnám szerencsétlent 11 órára bezárva hagyni, és nem biztos, hogy a napi elvégzendő munkák mellett még lenne erőm, és plusszban még 2 szabad órám hogy egyedül le tudjam fárasztani úgy ahogy kéne napi szinten. Jelen pillanatban ketten úgy oldjuk meg, hogy én a reggeli és késő esti félórás sétákat vállalom be, párom pedig a délutáni nagy "fárasztó" sétát.

Nekem is felmerülne akkor bennem a gondolat, hogy bármennyire is fájó, de a kutya érdekeit figyelembe véve én is lehet másik gazdát keresnék neki.

Jó első dolgom nekem is az lenne, hogy albérletet keressek, de vidéken nagytestű kutyával albérletet nem egyszerű találni, nem úgy mint mondjuk Pesten vagy környékén (tapasztalat!, mert csupán csak fél évig kerestük az albit, mire találtunk, persze plussz költséggel...)

2014. aug. 3. 22:06
 15/17 A kérdező kommentje:

Nahát ez az hogy nincs fél év. Már egy hónap sincs. Így az első albérlet ami szabad és megtudják fizetni el kell fogadni, mert nincs idő.

És augusztus a legrosszabb idő, mert mindenki ilyenkor veszi ki az albérletet.

Csak amiről én tudok, mert én küldtem a linket 15 olyan volt hogy az nap lett meghirdetve és el is kelt. :(

2014. aug. 3. 22:40
 16/17 Imola Ágnes ***** válasza:
100%
Mindenki kerülhet nagyon rossz helyzetbe, de megválni a kutyától nem megoldás. Kereshetett volna nekik ideiglenes befogadót, míg meglesz az albérlet, és vissza tudja venni a kutyát. itt egyértelműen a könnyebb utat választották, ami igenis elítélendő. Lett volna már megoldás is. Ismerősöm feje felől épp most árverezik a családi házat. 3 kutya 1 macska, 1 pici gyerek. Amint látta, hogy gond van, a legelső dolga az volt, hogy keressen egy olyan ismerőst, aki megengedi majd hogy az udvarán csiáljon egy kennelt a 2 kutyájának (a harmadik epilepsziás, és ő meg a macska mennek majd velük albérletbe). A kenneles megoldás is ideiglenes, naponta járnak majd etetni, sétáltatni, a kutyákat megtartják, és amint lehetőség van rá, visszaveszik. És itt van 1 gyerek, 1 macska, 3 kutya, mégis talált megoldást.
2014. aug. 4. 09:43
 17/17 anonim ***** válasza:
Názd csak, pl. ilyenekt is lehet találni, nem drága, gyönyörű, és még jó helyen is van!!!!! [link]
2014. aug. 4. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!