Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg annyira elítélendő ha...

Tényleg annyira elítélendő ha valakinek költözés miatt meg kell válnia a kutyájától?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Szóval egy nagyon kedves ismerősöméknek költözniük kell.

Egy hete tudták meg, eladták a házukat és augusztus 25-e a kiköltözési határidő. Már attól sokkot kaptak hogy ilyen rövid az idő, de nincs mit tenni. Szóval most kertes házban laknak és van egy 6 éves nagytestű kutyájuk.

Még foggalmuk sincs hogy hova költöznek, nem egyszerű ilyen rövid idő alatt megfelelő albérletet találni. Az biztos hogy kicsi max 1,5 szobás panelba mennek, mert nagyobb albérletet nem tudnak kifizetni. Ketten mennek a barátnőm és az anyukája.

Szerintem tök értelem szerű hogy nem tudják a kutyát vinni. Egy németjuhász méretű kutyának abszolút nem jó 35-40nm-es kis panelba úgy hogy a barátnőm alig van otthon mert sokat dolgozik, az anyukája pedig nem bírja naponta többször sétáltatni a kutyát.

Tehát most sos befogadót keresünk a kutyusnak, közösségi oldalon rengeteg helyen posztolva van.

Ami bosszant hogy folyamatosan kapjuk az elítélő kommenteket hogy ha igazán szeretnék a kutyát magukkal vinnék, meg hogy nem is értik hogy miért kell költözés miatt elajándékozni egy kutyát.

Szerintetek?

2014. aug. 3. 14:03
1 2
 1/17 sippara ***** válasza:
88%
Szerintem ha a barátnődnek gyereke lenne, azt se vágná árvaházba, mert úgy neki könnyebb. Persze, nem ugyanaz a kettő, de egy szempontból mégis: Felelősség. Egy hat éves nj keveréknek igen kis eséllyel lesz gazdája, gyepire kerül, aztán vagy ott él haláláig, vagy altatják. Két kutyám van 40 négyzetméteren, köszönik, jól vannak. Csak hát az, hogy jól legyenek, ne romboljanak, ne ugassanak, nagy meló - de ezzel jár, ha az ember lánya felelősséget vállal egy állatért.
2014. aug. 3. 14:14
 2/17 Szilvi & Argos ***** válasza:
90%

Osztom az előző válaszadó nézeteit!

Még annyit, hogy legalább addig vigyék a panelba, amíg MEGBÍZHATÓ gazdája nem lesz vmelyik ismerősnél...tehát ne menjen menhelyre-gyepire, hogy majd lesz gazdája...hanem amíg nem lesz új gazdi, addig ők gondoskodjanak róla továbbra is

2014. aug. 3. 14:35
 3/17 anonim ***** válasza:
88%
Elég sok kutyás tart lakásban nagytestű kutyát, probléma nélkül. Amit ők máshogy (és jól) csinálnak, az az, hogy foglalkoznak a kutyával. Naponta többször leviszik, lemozgatják fizikailag, lefárasztják agyilag, társaságba járnak vele, így otthon a kutya pihen és elvan. Ilyen formában működik. Olyan formában, hogy naponta párszor megsimogatják a kutyát és 15 percet labdáznak vele, nem működik. Az, hogy szeretik a kutyát, ami a nap 23 órájában egyedül van a kertben, az nem elég egy lakásban tartott kutyának. Aki akar a kutyájával foglalkozni, annak nem probléma, hogy másfél szobás lakásba költöznek, ez ilyen egyszerű. Nem csak azok tartanak kutyát, akik nem dolgoznak sokat és időmilliomosok. A kutyát egy életre választja az ember és akkor is ki kellene tartson mellette, ha a körülmények nehezebbé válnak.
2014. aug. 3. 14:36
 4/17 anonim ***** válasza:
84%

Más emberek is dolgoznak, akiknek van kutyájuk, és a kutya vígan elvan 8 órát a lakásban 2 séta között.

Ezek szerint a kertes házból sem vitték soha sétálni. Erre viszont csak azt tudom mondani, hogy nem való nekik a kutya.

És igen, nincs bennük felelősségtudat. Nálunk a kutya családtag, nem is tudom minek kellene történnie ahhoz, hogy lemondjak a kutyámról. De egy költözés nem lehet indok.

2014. aug. 3. 15:01
 5/17 anonim ***** válasza:
85%
Igen, én nagyon elítélem. Egy kutya sokkal könnyebben szokja meg a lakást, mint azt, hogy a kedves gazdi megszabadul tőle, mert neki ez a könnyebb. Ha reggel és este tenne vele a kedves barátnőd egy nagyobb sétát, elég lenne neki napközben egy kisebb pisiszünet. De persze elpasszolni könnyebb.
2014. aug. 3. 15:04
 6/17 anonim ***** válasza:
79%

3kutyával(10,40,53 kilósak) élek kb 50nm-en a kutyáké ebből kb 6nm ahol a helyük van.. jönnek velem néha egyik szobából a másikba vagy a konyhába ha olyanjuk van, de ez ritka inkább a helyükön alszanak.

Napi 4szeri séta amiből 2aktívan töltött idő részemről is (labdázás, tanítás stb) az első az egy félórás munka előtti gyors eü séta 10perc labdázással ha jut rá idő, az utolsó meg egy nagy 1-1,5 órás séta. A középső kettő változó idejű és minőségű foglalkozás

2014. aug. 3. 15:07
 7/17 anonim ***** válasza:
30%
elküldöd a hirdetést privátban?
2014. aug. 3. 15:14
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Én megpróbálnék mérlegelni. Mert ha reggel leviszi valaki sétálni, tényleg egy kis sétára, utána mondjuk 12 órát egyedül van ugyan, de ha hazaér az, aki felvállalja, hogy egy jóóóóóóóóóóóóóó kiadós sétára (ahol lenne szabadon is, meg futna is pl labda után, vagy akár más kutyákkal, szoval le lenne fárasztva az alatt a séta alatt), akkor hidd el, hogy nem lenne neki rossz abban a lakásban, nekem is németjuhászom van és lakásban!!! Van olyan nap, amikor egyszer van nagyobb séta, a többi csak eü séta. Sőt kövezzen meg, aki akar, de mivel 4 gyerekünk van, előfordul olyan is (bár azért nem rendszeresen), hogy egyszerűen van olyan nap, amikor NEM TUDOM LEFÁRASZTANI! De olyankor másnap biztosan lefuttatom úgy, hogy földig ér a nyelve. Tehát azt akarom ezzel mondani, hogy nem bolondul meg a kutyám lakásban, nem tesz semmit tönkre, pedig MAGAS energiaszintje van!!! Viszont ha sehogy nem tudják megoldani, akkor én nem ítélem el, ha NORMÁLIS helyet keres neki és nem menhelyre dugja be.
2014. aug. 3. 15:26
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
sosem válnék meg költözés miatt egyik kutyámtól sem, többek között azért sem, mert lehet olcsón nagyon jópofa külterületi kis házakat bérelni. még a fenntartása is sokkal olcsóbb, mint egy panelé. Ugyhogy csak rá kéne feküdni az ügyre, mert ugy gondolom , nincs lehetetlen.
2014. aug. 3. 15:28
 10/17 A kérdező kommentje:

Igen tudom hogy sokan tartanak nagytestű kutyát panelba, meg pici lakásba, de egyrészt pici kora óta, másrészt pedig naponta 2x-3x ahogy írjátok is le van fárasztva a kutya.

Hatalmas telken laknak most, és ott se fárad ki olyan könnyen.

Arról meg nem is beszélve hogy az albérlet hirdetések kilencven százaléka úgy kezdődik hogy háziállat kizárt.

Nyilván más lenne a helyzet ha lenne idő, de így...

Ők se akarják menhelyre adni, szerető, gondoskodó gazdát keresünk neki.

2014. aug. 3. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!