Hogyan szoktassam hozzá a kutyusomat az új lakáshoz?
Pár napig otthon leszek vele, amíg megismeri a helyet. Már 10 éves elmúlt eddig két helyen laktunk, mire számítsak, mennyire lesz nehéz neki a változás, és hogyan könnyíthetném meg?
(Az előző költözés nagy változás volt neki, mert elköltöztünk a családtól + kutyus és cica is volt, és elég nehezen viselte. Szeparációs stressz is előjött, előtte soha nem volt ilyen, nyüszögött, az ajtót kaparta... több hét volt, mire megszokta, azóta nincs gond.)
Szerintem nem kell erre ennyire rákészülni, rágörcsölni.
Minél természetesebben viselkedsz annál inkább úgy fog a kutya is.
Sose problémáztam ezen, pedig költöztem már párszor és a kutyákat is mindig hidegen hagyta.
Köszönöm a tanácsokat!
Lezajlott a költözés, az első pár napban otthon voltam vele. Vettem babarácsot is, hogy az ajtóhoz ne férjen hozzá. Szerencsére sokkal jobban viselte, mint gondoltam, van egy kis nyüszi-ugatás reggel, mikor elmegyek, de a szeparációs stressz nem jött elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!