Mennyi idő alatt szokja meg egy ilyen kutya a környezetváltozást?
Nyugodt és csendes környéken laknak, a kisebb eü sétákkal annyira nincs is baja, vagy ha padra leül a gazdi és mellette nézelődhet, persze vannak kutyasétáltatók, más kutyák azért ismerkednének vele, ő meg még egyelőre csak ott tart, hogy már néha megszagolja más kutyák jelöléseit. Akkor előbb-utóbb azért hozzászokik majd?A gazdája nem erőlteti, csak aggasztja, hogy szomorú és bizonytalan lett a kutyus.
A lépcsőzésnél gondolom majd ölben kéne vinni, hogy ne legyen baja?
Hányadik emeleten laknak? Ha magasan, akkor én biztos kézben vinném, hiszen már nyolc éves.
Mondd meg a gazdájának, hogy ne aggódjon, meg fogja szokni a kutya. Játszani játszik? Meg lehetne próbálni futtatóban kicsit felélénkíteni, labdázni, rongyozni, stb, illetve ha a kaja motiválja, akkor tanítani erre-arra, hogy legyen sikerélménye, örüljön egy kicsit.
Idő kérdése az egész. 8 évig egy adott környezetben élt és most fenekestől felfordult az élete.
Köszi, megmondom a gazdájának (nem tudom hanyadikon laknak de szerintem mindenképp az ölben cipelés lesz előbb-utóbb).
Az új környezetben nem valami játékos, inkább csak a lakásban, ha vele van a gazdi, de akkor is inkább bújós, pont ez az, hogy nehéz rávenni a kinti játékra vagy futkorászásra, ezzel falun nem volt gond (bár ott is lusta volt). De remélem megnyugszik hamar, a futtatót szerintem majd az első tanácsa alapján fokozatosan kéne bevezetni, ha már simán sétálni magabiztosan mer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!