Kutya fegyelmezése ilyen szituációban?
Hát, az az igazság, hogy a kutyádnak igaza volt, és jogosan szólt rá a kis kanra, ha az addig nem vette észre, hogy már túl sok a szukának a nyomulása, de az is a dologhoz tartozik, hogy nem kéne hagyni, hogy a kutyák egymást között rendezzék le, a gazdának a feladata, hogy kutyájának minden körülmények között vezetője legyen.
Én a helyedben szóltam volna a kis kan kutya gazdájának, hogy ugyan legyen már oly kedves és hívja vissza magához a kutyáját, mert az enyém ezt nem sokáig fogja tolerálni.
7-es vagyok. Azt kifelejtettem, hogy nyilván van egy határ, de pl. a szuka tesója, akivel össze szoktunk járni, na ő folyamatosan, megállás nélkül piszkálja. A gazdái kb. százszor rászólnak, semmi. Aztán az enyém is rászól szépen vagy 100-szor, semmi. Addig egyszerűen nem érti meg a dolgot, míg az enyém jobban oda nem kap neki. Olyankor általában van egy pár másodperces műbalhé, aztán a szuka megérti, hogy békén kéne hagynia... persze egy idő után kezdi elölről.
Ja szóval azt akartam írni, hogy nyilván verekedni nem hagynám, de azért ha már rászól úgy igazán egy kutyára, az onnantól nem szokott erősködni. Hozzáteszem, domináns kanokkal azért igyekszünk nem bandázni, nálunk általában a kistestű kóbor/udvarról kirohanó kutyákkal van a gond. Egyszerűen odarohannak és őrjöngenek és jönnek bele a kutyám szájába, én meg nem tudok se továbbmenni, se elzavarni. Így ha már elég közel van, akkor az enyém helyreteszi. Nem bántja, csak odakap, hogy lenyugtassa. Ilyenkor általában a másik lenyugszik és mi mehetünk tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!