Kutyakiképzésnél gyakran látni használnak fogókart meg egy hajlékony pálcát amivel csak iminálják azt rácsapnak a kutyára, de mi van ha életszerű szituácíóban vascső van a betörőnél?
Így van, ahogy az első írja. Illetve szoktak olyat, hogy hozzá is érnek a pálcával...
Rendőrkutya kiképző ismerősöm mondta, hogy ők pl. azért nem tanítják a kutyákat arra, hogy arra a kézre fogjanak, amiben van fegyver/kés, akármi, illetve arra, hogy átfogjanak egyik karról, lábról a másikra (mert ugye az is lehet, hogy ráfog a kutya az egyik karra, míg a másikkal elővesz egy kést az illető), hogy stabil legyen a kutya fogása. Ezt csak azért írom, mert van ilyen is, hogy átfogásra is megtanítják a kutyát. Tehát előbb mondjuk karra fog, aztán átfog pl. arra a lábra, amelyikkel rúgná az illető a kutyát... Elég sok féle őv képzés létezik.
Különben meg... házőrzésre nagytestű (kau, káj, stb.) kutyákat kell alkalmazni, ők meg nem nagyon érzik meg az ütést, illetve ha úgy igazából ráfog a betörőre, akkor nem sok esélye van megütni, szúrni, stb., a kutyát. Én pl. testőr kutyának is pont ezért tartom jobbnak a nagytestű kutyákat, a kisebbekkel ellentétben.
2es vagyok.
Javítanék: átfogásra nem tanítják a rendőrkutyákat. Arra, hogy amiben fegyver van, arra fogjanak, azt nem tudom.
amiről ti beszéltek ez a sportkutyázás. ott a szokásos IPOs feladatra tanítják a kutyákat, nem az életre...
egy rendőrkutyát messze nem úgy képeznek, mint egy mezei Fifit a kutyasuliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!