3 Hét mulva elleni fog a kutyusom, de én még nemtudom mit tegyek akkor amikor szül. Hogyan segitsek neki, vagy hogyan támogassam akkor a szituációban? Miket csináljak hogy könnyebb legyen neki? előre köszönöm a hasznos válaszokat.
Doki telefonnszámát élesbe állítani a telefonon, neki szólni előtte, hogy szólnál, ha elkezdődött a szülés. Egyedül, tapasztalatlanul nagy veszélyeknek teszed ki. Az orvosok sem olvasás útján tanulták meg elsősorban, hogy kell segíteni.
Remélem, nem nálad lett vemhes a kutya, csak befogadtad és segíteni szeretnél rajta.
Ha szaporítasz, akkor meg nincs mit mondanom :(.
Miért kell rögtön arra gondolni, hogy szapórít??
Nekem gyerekoromban volt egy keverék kutyám akármilyen magas kerítést csináltunk mikor tüzelt a kan bemászott:S:S és összeregadtak utána ivartalanítva lett. Anno apám erre nem aart költeni de rájött kiskutyáknak új otthont keresni nehéz .
09.18-nak:
Ne haragudj, egy szóval nem volt említve , milyen kutyáról van szó.
A kérdező lehet egy kezdő tenyésztő is, aki tapasztalatok híján tanácsot kér.
Még ha nem is tenyésztő, akkor se kell lehurrogni, hiszen aggódik a kutyáért.
Felesleges ijesztgetni előre, a pánik nagy galibát tud okozni ilyenkor.
Tényleg legalább 80%-ban komplikációmentes egy ellés/most nem említem a mopszot, csivit, bulldogot, ahol nagy a császár esélye/.
A kutya ösztönből tudni fogja, mit kell csinálni, ha pedíg nem, a fenti linkek segíthetnek a gazdának, ikor kell segítséget kérni.
A doki száma mindenkép legyen élesben mert bármien komplikáció feléphet... Császár, nem jön ki a kutyi, ....
Elég sokba kerül de én ugy gondolom, hogy ha már vemhes lett akkor ezt megérdemli.
Youtobon vannak videók ellésröl..
Az elottem szolohoz csatlakoznek. Ha kezdo tenyeszto, akkor nem itt fog kerdezgetni, hogy mit hogyan kell, hanem orvoshoz megy, mas tenyesztokkel beszel, bujja a szakirodalmakat es a videokat, stb.
Inkabb kezdo szaporito, mint kezdo tenyeszto.
Aki almot akar, az igen is jarja meg a kotelezo utat, ne pedig felelotlenul elvezkedjen a kutyaja szanalmas sorsan.
Szuresek, kennelnev, torzskonyv, minden, ami kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!