Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szelíditsem meg a...

Hogyan szelíditsem meg a pitbull beütésű kutyánkat?

Figyelt kérdés
2010. jan. 11. 18:54
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy télen nem szabad betonozni, mert ha meg is köt, hamar felrepedezik az egész, nagyon rövid élettartamú lesz.

De beszélj egy olyan emberrel, aki jól ért hozzá.

2010. jan. 12. 18:47
 22/23 A kérdező kommentje:

hi,

köszi, akkor addig szoba lakó lesz a kutyum :(

2010. jan. 12. 20:45
 23/23 anonim ***** válasza:
Szia, szerintem semmiképp sem az elaltatás a megoldás, előbb keresd meg a fajtamentőket minthogy hagyd, hogy apukád ilyet tegyen! Amúgy valószínűleg azért ugat egész nap, mert tombol benne az energia, és a 4 óra nagyon szuper amit vele töltesz,de a jelek szerint neki kevés, a kutyud hiperaktív, és még több foglalkozás kéne neki.A kutya szemével a kert is csak egy nagy kutyaól, és valószínűleg unatkozik, frusztrált. Egyáltalán nem arról van szó,hogy agresszív vagy veszélyes a kutyád, ha az lenne, a Bordeaux-i dogotok már nem biztos, hogy épségben meglenne. Egyszerűen arról van szó, hogy túlbuzog benne az energia, amit szerintem valahogy még erősebben kéne levezetni, például tegyél rá kutyahátizsákot olyan 6-10 kg.-nyi cuccal (otthon is csinálhatsz ilyet) vagy például reggel kelj fel hozzá korábban és bicaj mellett futtasd meg egy 20 percre, vagy kérj kölcsön futópadot és kösd rá kicsit néha. Mi még azt is csináljuk, hogy Balatonon a teljesen elhagyatott földúton olyan 4 km.-en át futtatjuk a kutyákat, úgy, hogy a kocsiban ülünk, a kutyák meg utánunk futnak, kocognak. Mire leérünk a szabad strandra már egész jól le vannak szedálva ettől, úszunk velük még 1-2 órát, aztán végigalusszák a délutánt. :) Kennelt építs neki mindenképp, de napi 6 óránál ne legyen többet bezárva, mert elég rosszat tesz azért neki. Nincs esetleg ismerősöd, aki meg tudná kicsit futtatni azalatt amíg távol vagy? Egy fél óra is sokat számítana neki, még az is, ha csak játszana vele. Ajánlom hogy nézz Cesar Millantől olyan epizódokat, amiben hiperaktív kutyákkal foglalkoznak. :)
2011. jan. 30. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!