Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szelíditsem meg a...

Hogyan szelíditsem meg a pitbull beütésű kutyánkat?

Figyelt kérdés
2010. jan. 11. 18:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
De figyelj, a jól nevelt kutya nem akkor tesz meg dolgokat (pl átmászik ezen-azon, elvesz emberektől tárgyakat) ha erre parancsot kap?
2010. jan. 11. 19:32
 12/23 A kérdező kommentje:

Még valami:

sajnos nem rég megint vitám volt ebből apámmal :S

mert a hülye másik kutyánk mindig megpróbálja őt ölni (Egy bordeaux-i nöstény) és apám szerint miután megvédte magát az én kutyum a hibás

2010. jan. 11. 19:32
 13/23 A kérdező kommentje:

én nem mondtam, hogy nem parancsra veszi el a cuccokat.

csakis a parancsra csinálja meg.

csak a tombolás a gond :(

2010. jan. 11. 19:33
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Ki nézett rád nagyban? Az oktató vagy a kutya?:)

Merre laksz? Mert például ahova én járok a kutyámmal kutyasuli, az a legjobb a világon. Barátságos hangulat, és nagyon olcsó, komolyan. Nagyon szeretem. És a kutya is. És ráér fizetni. Szóval szerintem keress más helyet.

2010. jan. 11. 19:34
 15/23 A kérdező kommentje:

Az a hülye oktató nézett rám nagyban.

Vác környékén.

Néha az RK sulihoz járunk.

2010. jan. 11. 19:36
 16/23 anonim válasza:
100%

A kutyád viselkedése teljesen normális, nem vagy otthon, őrzi a házat (tombolás gondolom = ugatás és fel-le rohangálás ha arra jön vki). Nem értem apádnak mi ezzel a problémája. Ne haragudj meg de szánalmas egy ember lehet ha ezért el akarja altatni (és nem átnevelni, rosszabb esetben menhelyre adni) a kutyát.

Talán el kellene zárnotok kennelbe vagy hasonló helyre míg távol vagy. Vagy megpróbálhatod a következő módszert: Úgy teszel mint ha elmennél otthonról de a legközelebbi olyan helyen ahol a kutyád nem lát megállsz és vársz. Ha tombol, odamész és megszidod. Ha nyugodt, úgy viselkedik ahogy várod, odamész és jutalomfalatot adsz neki. Nekünk bevált mikor a pitünket arra akartuk rászoktatni (még kölyök korában) hogy csendben várjon, ne ugasson és ne nyüszítsen míg távol vagyunk.

2010. jan. 11. 19:48
 17/23 A kérdező kommentje:

Teljesen igazad van és igen szánalmas! Csak sajnos hiába próbálom megbeszélni ezt az apámmal.

Aztán meg ha megkérem a havert(Kutyás katona), hogy magyarázza már el neki, hogy ez teljesen normális, akkor meg azt mondja, hogy a barátom...

Legszívesebben elvinném a kutyát és elköltöznék, de még sok van a 18 ig :(

A módszert majd kipróbálom amit mondtál.

Arról nem tehetek, hogy rá nem hallgat, sőt szó szerint de tényleg a kutya és az apám utálják egymást :S

2010. jan. 11. 20:09
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy tetővel ellátott (hogy ne tudjon kimászni) kennel lenne a legjobb megoldás.

Ha úgyis ennyit foglalkozol a kutyával, futás, trükkök, több óra séta, akkor nem fogja magát rosszul érezni a kennelben, amíg nem vagy otthon.

De ez így tényleg balesetveszélyes, mármint, hogy apád és a kutya utálják egymást, meg a verekedés a bordóival...

2010. jan. 11. 20:52
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Látszik, hogy sokat foglalkozol vele, szereted, mozgatod, ápolod fizikailag és lelkileg is.

A ház őrzése teljesen természetes viselkedés, apukád nem tiszta e téren... azért, mert vigyáz rátok, mert védi az otthonát és a családját, ezért elaltatni... nagyon szomorú ötlet...

És ha a bordeaux-i nőstény bántotta őt, és pit keverék létére nem gurult be, akkor tényleg nagyon jól bánsz vele, és minden a helyén van a fejében a kutyában. A dogot kéne megnevelni és szocializálni, mert ő ugrott neki a te kutyádnak.

Ha tényleg ekkora a konfliktus és apád ennyire makacs, hajthatatlan, akkor okos enged, szamár szenved alapon tényleg jó ötlet a többiek részéről a kennel.

Sokat foglalkozol a kutyával, rendesen neveled, hamar meg fogja érteni, hogy a bezártság nem a világ vége, attól ugyanúgy van még gazdi meg a rendszeres mozgás, játék, tanulás.

Éltessen a tudat, hogy pár év múlva már a magad ura lehetsz :). Kitartás, ne add fel!

2010. jan. 11. 22:27
 20/23 A kérdező kommentje:

hi,

köszönöm a sok választ.

akkor valszeg valahol betonozok és építem a kennelt. Csak 6 órát kell neki kibirnia minden nap mivel aztán jön velem a lakásba :)

Ilyenkor télen a beton megfog kötni?

Természetes a kennelt is majd luxusra rendezem be neki :P

2010. jan. 12. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!