Hogyan szelíditsem meg a pitbull beütésű kutyánkat?
Még valami:
sajnos nem rég megint vitám volt ebből apámmal :S
mert a hülye másik kutyánk mindig megpróbálja őt ölni (Egy bordeaux-i nöstény) és apám szerint miután megvédte magát az én kutyum a hibás
én nem mondtam, hogy nem parancsra veszi el a cuccokat.
csakis a parancsra csinálja meg.
csak a tombolás a gond :(
Ki nézett rád nagyban? Az oktató vagy a kutya?:)
Merre laksz? Mert például ahova én járok a kutyámmal kutyasuli, az a legjobb a világon. Barátságos hangulat, és nagyon olcsó, komolyan. Nagyon szeretem. És a kutya is. És ráér fizetni. Szóval szerintem keress más helyet.
Az a hülye oktató nézett rám nagyban.
Vác környékén.
Néha az RK sulihoz járunk.
A kutyád viselkedése teljesen normális, nem vagy otthon, őrzi a házat (tombolás gondolom = ugatás és fel-le rohangálás ha arra jön vki). Nem értem apádnak mi ezzel a problémája. Ne haragudj meg de szánalmas egy ember lehet ha ezért el akarja altatni (és nem átnevelni, rosszabb esetben menhelyre adni) a kutyát.
Talán el kellene zárnotok kennelbe vagy hasonló helyre míg távol vagy. Vagy megpróbálhatod a következő módszert: Úgy teszel mint ha elmennél otthonról de a legközelebbi olyan helyen ahol a kutyád nem lát megállsz és vársz. Ha tombol, odamész és megszidod. Ha nyugodt, úgy viselkedik ahogy várod, odamész és jutalomfalatot adsz neki. Nekünk bevált mikor a pitünket arra akartuk rászoktatni (még kölyök korában) hogy csendben várjon, ne ugasson és ne nyüszítsen míg távol vagyunk.
Teljesen igazad van és igen szánalmas! Csak sajnos hiába próbálom megbeszélni ezt az apámmal.
Aztán meg ha megkérem a havert(Kutyás katona), hogy magyarázza már el neki, hogy ez teljesen normális, akkor meg azt mondja, hogy a barátom...
Legszívesebben elvinném a kutyát és elköltöznék, de még sok van a 18 ig :(
A módszert majd kipróbálom amit mondtál.
Arról nem tehetek, hogy rá nem hallgat, sőt szó szerint de tényleg a kutya és az apám utálják egymást :S
Szerintem egy tetővel ellátott (hogy ne tudjon kimászni) kennel lenne a legjobb megoldás.
Ha úgyis ennyit foglalkozol a kutyával, futás, trükkök, több óra séta, akkor nem fogja magát rosszul érezni a kennelben, amíg nem vagy otthon.
De ez így tényleg balesetveszélyes, mármint, hogy apád és a kutya utálják egymást, meg a verekedés a bordóival...
Látszik, hogy sokat foglalkozol vele, szereted, mozgatod, ápolod fizikailag és lelkileg is.
A ház őrzése teljesen természetes viselkedés, apukád nem tiszta e téren... azért, mert vigyáz rátok, mert védi az otthonát és a családját, ezért elaltatni... nagyon szomorú ötlet...
És ha a bordeaux-i nőstény bántotta őt, és pit keverék létére nem gurult be, akkor tényleg nagyon jól bánsz vele, és minden a helyén van a fejében a kutyában. A dogot kéne megnevelni és szocializálni, mert ő ugrott neki a te kutyádnak.
Ha tényleg ekkora a konfliktus és apád ennyire makacs, hajthatatlan, akkor okos enged, szamár szenved alapon tényleg jó ötlet a többiek részéről a kennel.
Sokat foglalkozol a kutyával, rendesen neveled, hamar meg fogja érteni, hogy a bezártság nem a világ vége, attól ugyanúgy van még gazdi meg a rendszeres mozgás, játék, tanulás.
Éltessen a tudat, hogy pár év múlva már a magad ura lehetsz :). Kitartás, ne add fel!
hi,
köszönöm a sok választ.
akkor valszeg valahol betonozok és építem a kennelt. Csak 6 órát kell neki kibirnia minden nap mivel aztán jön velem a lakásba :)
Ilyenkor télen a beton megfog kötni?
Természetes a kennelt is majd luxusra rendezem be neki :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!