Mi csináljak? Verjem agyon tesóm kutyáját? Vagy előbb utóbb megöli a kutyám?
Tesóm kutyáját elvállaltam, mert nyaralni van 1 hétig.
Bull terrier. És nincs valahogy megfenyítve, mert wnni adok nwki és a kutyáknak egymástól 3 méterre, és a kutyám, aki vizsla, eszi a saját kaját, és a terrier neki megy!
Rohanok vissza, mert verekedést hallok, a vizsla remegve fekszik, és a bull a nyakát támadta! Rá hajítottam a tápos vödröt, ordítottam rá, és nem állt le! Le kellett róla szednem, és kapott pár pofont!
A vizsla nem vérzett, valószínűleg nem akarta megölni, csak megrángatta!
Másnap, el tettem a kaját, messzire egymástól, akkor oda álltam a vizsla mellé, hogy mutassam, hogy védem! Akkor nem jött oda. Majf percek múlva elmentem erre megint hallom, hogy támadja!
Akkor söprűvel kiszaladtam és megcsapkodtam vele!
A vizsla, nem mer lda jönni, ha mellettem a bulli, és fél tőle, kerüli!
Mit tegyek? Nem tudom külön zárni a kutyákat!
Azt olvastam, majd elrendezésre kerül, a falka rangsor, de a bulli s fekvő megadásra kényszerített viszlát tovább támadja!
Szerintem ez nem normális!
Verjem agyon, vagy mit csináljak? Még 4 napig van itt a kutya!
Kanok mind a ketten?
A vizsládnak, ha meg tudod oldani adjál a lakásban enni, úgy, hogy a másik kutyi még az etető tál zaját se hallja meg. A bulli, egyen kint az udvaron, ahogyan eddig is. Figyeld a két kutyus reakcióját. De ne feltűnően, mert a kutyák mindent megéreznek. Csak lazán. Ne azonnal engedd őket egymáshoz a vacsora után. Figyeld meg a viselkedésüket továbbra is. Sajnos lehet, hogy a vizslád ezek után félni fog más kutyáktól. Nagyon érzékenyek. Többet ne vállald el a tesód kutyusát, ha lehet.
A 6-s vagyok.
Az is nagyon jó megoldás, amit az első válaszoló írt le, sőt a többi is, egy kivételével, (még ha viccnek szántad is). :(
A bulli egyen előbb, és egy kis simogatással nyugtasd őt, (de már tele pocakkal ne futkosson.)
Persze, adjunk minél több kiváltságot az agresszornak, tanulja csak meg, hogy itt bizony bárkit lezúzhat! Király!
Kérdező, téged se éppen értelek, írod, hogy a probléma nem áll fenn, ha ott vagy, akkor minek hagyod egyedül őket? Egyáltalán minek hagysz egyedül két idegen kutyát etetés közben? A "falka rangsor" ott bizony egy-két napon belül el lesz intézve, ha továbbra sem csinálsz semmit, csak lehet, hogy visítósan, meg vérzősen. Rá kéne szólni a bullra, megértetni vele, hogy nem agresszorkodhat. Ha meg bevéd téged a vizslától, akkor minek engeded magadhoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!