Ez normális hogy a kutyám mindig megdugja a plüss kutyáját?
normális. én kutyám is csinálta:) de itt egy videó a "témával" kapcsolatban :D
Nem, nem kéne. A kutyák nem emberek, nincs nemi vágyuk, ösztönből szaporodnak - ideje lenne ezt megtanulni, legalább azoknak, akiknek kutyájuk van.
Ráadásul a plüssállat dugása nem is szaporodási szándékkal történik, hanem puszta dominancia - a gazda jelenlétében ráadásul a legnagyobb pofátlanság.
Ahogy így utánaolvasgattam, a plüssállat 'megrontása' teljesen ok és normális viselkedés. Ha egy másik kutya vagy ember lenne, akkor más a helyzet. Az én kutyám pl. elég szubmisszív, ennek ellenére valamelyik nap (épp haragban voltunk, ő nem tudott mit kezdeni a dologgal, nyüsszögött is párat) életében először valamit próbált kezdeni a plüssteknősével...természetesen azonnal tiltottam, meg elvettem tőle a játékot, mert azt hallottam, hogy dominancia blablabla.
Később érdekelni kezdett a téma, mert nem fért a fejembe, hogy az én amúgy nem igazán domináns kutyám miért "kérdőjelezi meg" a vezetői szerepem. Találtam külföldi forrásokat, és mindegyik teljesen okénak mondta ezt a viselkedést, hisz a kutyák maszturbálnak is, és a plüssállatok d-gása ugyanerre jó. Nem feltétlenül az élvezet miatt, de stresszoldás, vagyis ha a kutya pl. szorong valami miatt vagy magányos, ugyanehhez a módszerhez fordul, de szimplán lehet a jele a kezdődő nemi érettségnek vagy a nemi vágy kifejeződése, vagy esetleg fel akarja hívni magára a figyelmet.
Itt van egy-két cikk:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!