Melyik kutyafajta nekem az ideális?
Melyik kutyafajtát válasszam?
yorkshire terrier (yorkie)
si-cu
törpe / toy uszkár
bolognese
angol cocker spániel
körülmények :1-(2)-(3) órás séták (x) = ha szükséges
benti kutya lenne
gyerekek mellé
más kutyával + állatokkal
Szia!
Nekem shih-tzu-m van és nagyon ideális!
Borzasztóan nyugodt! Az enyémmel azt csinálhatsz amit akarsz. Pl. ilyenkor amikor havas, esős, hideg idők vannak, mindig adunk rá kabátot. A felöltöztetés úgy néz ki h leteszem a kabátot a földre és rendesen, mint egy kisbabát belefektetem a kutyát, összegombolom és már útra kész. Meg sem mozdul a kutya, sőt inkább elalszik!
A gyerekstrapát is nagyon bírja, a hosszú sétákért pedig egyenesen odavan!
Én nagyon tudom ajánlani a Shih-Tzu-t!!!!
Sok sikert, remélem jól választasz!
Nekem az a véleményen, hogy minden fajtának megvan a maga kis egészségügyi problémája...
yorkshire terrier (yorkie) -> semmiféleképpen nem vennék, agyon vannak tenyésztve és tenyészetből is hozhatunk el beteg kutyust. Nagyon törékenyek. Szomszédomé átugrott kanapéról ágyra és eltört a lába.
si-cu -> foglalkozni kell a szőrével, napi egy két fésülést minimum igényel. Nagyon makacsok és hamar beképzelik maguknak hogy ők a főnökök és ilyenkor hamar harapnak.
törpe / toy uszkár -> nagyon okos fajta, én mindenképpen ezt ajánlom. Gyerekekkel türelmes és soha nem harapna. Jó jelzőkutya is. A bundáját sajnos házban tartva egész évben vedli, de napi egyszeri átfésüléssel egész kezelhető.
bolognese - > hasonló mint a si-cu
angol cocker spániel -> eléggé makacs tud lenni, ha nem figyelünk oda a nevelésére, mindazonálltal nagyon jó házikedvenc lehet belőle.Okos és tanulékony ha foglalkoznak vele. Gyerekeket szereti.
én csak 1fajtáról tudok nyilatkozni ami nekem is van:
Yorki,vana családban egy egy éves kisfiú,bármit eltűr neki is.múltkor úgy tépte a copfját a kiskutyának hogy szinte párhuzamos volt a kutya feje a nyakával. az egy szótsem szólt,megvárta mig befejezi majd akkor odébb ment.nagyon jól kijön még a 2cicámmal akik felnőttek (ésa kutya is 2évesen került hozánk)viszont tényleg nagyon kényes a hasuk,v f.sik vagy hány,tényleg törékenyek,a csontjuk pláne.nálunk anyukám az "isten" számára,még a hangfalnak is nekiugrott mikor lövöldözős filmet néztünk :)kicsit bolond,de mindigvédi anyut még a ptbulnak is nekimenne.
attól függ hány évesek a gyerekek. a többi fajtát ha esetleg ledobják az ágyról vagy nem tudom,biztos nem törne ketté mint ez a kényes yorki :)én sem vagyok annyira oda érte,nálam a kutya térd fölött kezdődik,ez nagyon pici.dehát kinek mi a szép,jó!
Remélem segítettem!
21L
Shih-Tzu-s vagyok!
A szőrével kapcsolatban csak annyit h nagy könnyebbséget jelent ha elviszed kozmetikushoz. Így elkerülheted h napi 2-3 órát fésülgesd, továbbá azt is h begyulladjon a füle vagy a szeme.
H a shih-tzu harapós lenne... erre csak annyit tudok mondani h vmi idegegbeteg tenyésztőnél lehetett az a nyomorul kiskutya vagy cseszték szocializálni!
Még játékból sem lenne képes megharapni nemhogy rámtámadni!!!! Ugyanmár!
huhh kösz a válaszokat hát eddig három közül nem tok választani :
bolognese
shi-tzu
spániel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!