Nektek mennyi időbe telt szobatisztaságra szoktatni a kutyátokat?
3 nap :D
Igaz, én egy felnőtt kóbor kutyát fogadtam be.
Amikor lent elvégzi a dolgát a kutyus, NAGYON dicsérd meg, ugrálj, tapsikolj, gügyögj, adj jutalomfalatot. Mikor a lakásban bepiszkol, szó nélkül feltakarítod. Ha épp rajta kapod, ahogy elkezd pisilni, rászólhatsz, ha abbahagyja, futás le az utcára. Ha meg nem hagyja abba akkor megvárod amíg végez és szó nélkül feltakarítod.
Megverni, orrát a pisibe/kakiba nyomni NEM szabad.
Próbáld ki, hogy megdicséred lent, miközben csinálja a dolgát. Még jobb, ha vezényszavakat használsz, az enyém viszonylag gyorsan megtanulta és kifejezetten hasznos, amikor reggelente már 40 perce nem csinálja a dolgát, te meg mennél suliba/dolgozni, hogy parancsra azonnal elvégzi. :)
Az enyém egyébként az első naptól szobatiszta volt, mert attól a naptól, ahogy hozzám került, lehordtam az udvarra, hogy ott végezze a dolgát. Így nem kellett tanitgatni, megvolt még a kölyökkori reflex.
Egyébként a lakásba meg a takarításhoz ajánlom a hipót, az enyém utálta, ha néha mégis bepisilt, azzal mostam fel, többet nem pisilt oda.
Kb 2 hét alatt tudta, hogy a séta a pisi/kaki ideje. Utána még előfordult baleset kb egy hónapig, de szégyellte is rendesen.
Amíg nem lehetett levinni addig szó nélkül takarítottam. Amikor már levittük onnantól rászóltam, illetve a méltatlankodtam miközben takarítottam. Mondjuk ez egyed függő mennyire érzékeny erre. Így hamar rájött, hogy az nekem nem jó ha takarítani kell.
Takarítani ecetes vízzel, vagy ecetes felmosóval takaríts. Az veszi el a szagot a domestos nem. Csak lefedi.
Amíg érzi a szagot addig az inger is erősebb, hogy odapisiljen.
Az enyém 4 hónapos korára lett teljesen szobatiszta!
Én azt csináltam, hogy amikor láttam hogy bent éppen készülődik végezni a dolgát, akkor gyorsan felkaptam és szaladtam vele az udvarra. Aztán amikor ott elvégezte, nagyon megdícsértem.
Ha azon kaptam hogy bent éppen pisil akkor pedig megszidtam.
Így 4 hónapos korára teljesen szobatiszta lett!
Most 9 hónapos, de még mindig rám néz miközben pisil, hogy "ugye jól csinálom" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!