Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktattátok szobatiszt...

Hogyan szoktattátok szobatisztaságra a kutyát? Mennyi időbe telt? Milyen módszert próbáltatok és melyik vált be? Evés után milyen időre vigyem ki a dolgát elvégeztetni?

Figyelt kérdés
Kaptam egy kiskutyát /sicu, 8 hetes/ 2 napja van nálam. Alomnak macskaalmot használok, de nem bele, hanem a házban ahol rájön, ott végzi a dolgát. Az alom szemcséit megeszi. Forgács mennyire ajánlott erre a célra?Szeretném rászoktatni, hogy a dolgát kinn végezze, és naponta többször, főként evés után kiviszem az udvarra de nem csinál semmit, mikor látom rajta hogy fázik behozom, majd egy pillanat alatt bent elvégzi a dolgát. Így szó szerint csak levegőzni megyünk ki. Tippek, tanácsok erre az esetre?
2012. dec. 20. 18:13
 1/6 A kérdező kommentje:
Fürdetni milyen időközönként lehet?
2012. dec. 20. 18:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Vidd ki minél gyakrabban, vedd pórázra, sétáljatok, addig ne vidd be, amíg nem végzi el a dolgát. Ha fázik, adj rá vmi kis pulcsit. Ha pisil-kakil, nagyon dicsérd meg. :) Bent én nem szoktatnám alomhoz, pelenkához, sztem csak megnehezíti a dolgot.
2012. dec. 20. 18:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Én sokáig azon a véleményen voltam, hogy a pelenkás megoldás is tök jó. De anyósomék ideiglenesbe befogadtak egy kölyköt (sajna nem igazán találnak neki gazdát, pedig tök cuki meg okos), s náluk mindig van valaki otthon, ezért nem pelusoztak, hanem rendszeresen vitték. S hihetetlen, a 3. napon már egy baleset se volt, sőt, a kuty egyértelműen jelez, ha ki kell neki menni. Úgyhogy, most már én is tudom, hogy a pelenka lehet egy megoldás, de nagyságrendekkel jobb, ha leviszed a kutyát 2 óránként. Te is tedd ezt, s ha sikerül kint végeznie a dolgát, akkor légy nagyon boldog, ha pedig bent csinálja, ne reagálj semmit.
2012. dec. 20. 19:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Nyolc hetes korában hoztuk haza a kutyát- panelba. Kialakítottuk a saját helyét és- a többször elítélt- pisilő rongyot. Ahogy megtörtént a dolog, oda vittük a bejárati ajtóhoz- nem mostuk ki. Egy- két napig még oda végezte a dolgát, de ha figyelmesek voltunk és láttuk, hogy készül- póráz, séta. Egy hét után már nem végezte oda a dolgát csak vinnyogott, meg toporzékolt, hogy menjünk már. Nekünk így sikerült.
2012. dec. 20. 20:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is azt javaslom, hogy minél sűrűbben vidd ki, és hatalmas dicséret, ha kint pisil-kakil. Nálunk is ez vált be, pisinél nehezebb volt a dolog, kakinál elkezdett körözni a lakásban, akkor gyorsan felkaptam és rohanás kifelé.

Pelenkát nem használtunk. Hallottam már olyat is, hogy a pelus miatt megtanulja a kutya, hogy bent szabad pisilni-kakilni... és így nehezebben lesz szobatiszta.

2012. dec. 21. 10:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem kell alom, mert nem macska; se pelenka, mert nem gyerek.

Kb két óránként ki kell vinni, játszani vele, ha elvégezte a dolgát jutalomfalat, simi. Én éjszaka is keltem, vittem, két hét alatt szobatiszta lett, már csak éjszaka történtek balesetek, ha nem bírtam a nyöszögésre pattanni. Volt olyan, hogy szaladtam éjjel, terültem egy akkorát, tél volt, csúszott a lépcső, kb ilyenkor. :D

2012. dec. 21. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!