Hogyan szoktassam szobatisztaságra a kutyámat?
Szia !
Valószínűleg ,még kint az utcán bizonytalan,fél ezért piszkít ’’ biztonságos helyen,,
Sok letölthető könyv van az interneten is ,de a lényeg legyen szoros lelki kapcsolatod az álatoddal.Vidd sokat kutyatársaságba,hogy szociazálódjon,ha kell szidd le,de ha más kutya eldurvul érezze,Te vagy a falkavezér és megvéded őt.
Persze a haverkodás előtt meg kell kapja az összes oltását,a betegségek miatt.
Minden képen a leszidás jelzés értékű legyen ne durva.
Én társasházban laktam ezért az erkélyen oldottam meg.
Letettem 3-4 db régi törülközőt,amikor bepiszkolt finoman megráztam a nyakát,mint a mama farkaskutya ,kicsit mélyebb hangon mondtam fúj .A kaksit kitettem az erkélyen lévő törülközőre,a pisit felitattam,hogy érezze itt lenne a helye. (Naponta forró vízben,fertőtlenítőben öblíttetem,centrifugáztam a törülközőket )
Ha kertes házban vagytok akkor egyszerűbb,mert csak a kert egyik végébe tegyetek egy kis kutya kaksit esetleg,pisis rongyot,hogy felismerje a saját szagát.Aztán mielőbb a kutyafuttatóra,utcára kell szoktatni. Sétálj sokat együtt a többi kutyással ,a jó példa ragadós.
Az enyém a többi kan kutyától tanulta meg a fáknál lábemelős férfias pisilést.
Amíg pici ,nem szobatiszta naponta 5x –is ki kéne vinni,és sok-sok türelem !
Addig nem viszed haza a sétáról, amíg az utcán/parkban el nem végzi a dolgait! Amint elvégezte nagy dicséret, jutalomfalat, játék...
A miénk az első néhány séta után ugyanezt csinálta, semmi kinti ürítés, csak ahogy hazaértünk... Egyik nap kivittük a parkban, és mondtam innen haza nem megyünk amíg nem pisil... kemény 3 óráig bírta majd leguggolt, persze hatalmas ujjongás, onnantól a lakásba nem piszkítot. Rájött az utcán is lehet, és sokkal izgalmasabb :)
Nem bosszú csak nem szeret egyedül lenni.
Esetleg amikor elmentek ,biztonsági okokból is jó ,mi mindig bekapcsolva hagytuk a rádiót,az erkélyen meg tudott figyelgetni.
Én nem csináltam belőle nagy gondot kutyalepedő,fel az ágyra és a fülemet cumizva aludt el.
Persze nálunk a kutyák családtagok nem házőrzők,vagy divat kutyák.
Élvezz ki minden pillanatot ,amíg picurka ,sok fotó stb.
Még valami,igaz nem a kérdésedhez tartozik,de fontos !
Tapasztalatom szerint hiába van kutyachip , nem sokat ér,ha a gazda kérésére,vagy az orvos trehánysága okán nincs regisztrálva- amúgy lehet az interneten ellenőrizni.
Épen ezért fontos a kertben tartott kutyákon is,vagy séta során a chipen kívül legyen bilétás nyakörv is. (Mister minit-nél van jobb minőségű is .Én a Margit krt.-Szilágyi Erzsébet fasor által határolt saroképületnél ,az India ruhák bolt után van egy Zárszaküzlet és ott szuper jót készítenek )
Amíg a kutyusod nem tanulja meg a behívást nem sétálhat póráz nélkül.
Számomra hitetetlen ,de kerestek nálunk is a kutyafuttatón 5-6 hónapos kutyust,hogy elveszett. Amíg nem volt meg a névtáblája alkoholos vastag filccel írtam fel a telefonszámot a nyakörvére.
Sok örömed legyen a kutyusoddal kívánom !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!