A fehér ember miért találta ki, a fajtákat, , és a pénzért árulását a "törzskönyves" kölyköknek?
Megnéztem egy filmet a bennszülöttekről, és aranyos keverék kutyákat láttam náluk!
Elgondolkoztam, hogy vajon a fehér ember miért találta ki a az amstaff, a dobermann, meg minden ilyen kutya túrzskönyvvel ellátását, majd pénzért árulását?
Mikor láttam milyen boldogok a keverék kutyájukkal ezek az emberek!
Nem olyan nagyon komolyan veszik még manapság sem a törzskönyvet. Angliában pl papír nélkül is , ha jó egy munkára egy kutya, megveszik. És, ha találnak a fajtájában ugyanolyan jót, pároztatják.
A törzskönyv igazából a kiállításoknál és az ellenőrzött tenyésztéshez kell. Az FCI pl a saját rendszerébe bekerült kutyáknak ad ki származási igazolást és csak azok vehetnek részt a küllemkiállításon.
Az ár pedig az emberektől függ. Régebben olcsóbb volt a törzskönyves kutya is. csak begyűrűzött a nyugati értékrend, és az itthoniak követni próbálják. Csak követni, természetesen, hiszen a nyugati árakat ma az országban kevesen tudnák megfizetni.
"Az ár pedig az emberektől függ. Régebben olcsóbb volt a törzskönyves kutya is. csak begyűrűzött a nyugati értékrend, és az itthoniak követni próbálják. Csak követni, természetesen, hiszen a nyugati árakat ma az országban kevesen tudnák megfizetni."
Hogyne, biztos azért van az is, hogy 10 éve egy házat meg tudtál venni 5 millióért, ma meg már 15-ért sem. Véletlenül sincs semmi köze ahhoz, hogy gyengült a forint, nagy az infláció, a kutyakaja, az állatorvos meg úgy mindennek az ára az egekbe szökött, á. (remélem érzékelted az iróniát)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!