Mennyi idős kortól lehet a gyereket egyedül hagyni a kutyával?
Emlékszem én 8 vagy 9 éves körül voltam(kulcsos gyerek) amikor a suliból hazaérve, levittem a kutyát sétálni és együtt vártuk haza a szüleimet akik késő délutánig dolgoztak.
Most mi a szokás? Mert sok minden változott 30 év alatt. Mikortól maradhat a gyerek egyedül a kutyával?
Kedves második válaszadó! Én nem hülye vagyok, csak egy számot szeretnék kapni! Ha a választ nem tudja, és csak azért ír, hogy ott legyen a firkálmánya kár is strapálnia magát.
Az első válaszolónak köszönöm, mert szépen körül írta.
Én úgy 10 éves kort mondanék. A gyerek tudja, hogy kell bánni a kutyával, a kutya legyen megbízható, hallgasson a gyerekre is.
És: egy nagytestűt sosem engednék egy gyereknek sétálni vinni, egyszerűen nincs meg hozzá a fizikai ereje, ha bármiért vissza kell tartani a blökit.
# 3, vegyél vissza az arcodból! Felőlem úgy vagy felelőtlen ahogy akarsz, csak nehogy benne legyél a híradóban!
Amúgy törvény szerint: "Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes." Nincs korhoz kötve, sokkal inkább a kutya és a gyerek együttese határozza meg, hogy lehet vagy nem lehet. De bármikor történhet olyan váratlan esemény, amit egy gyerek nem tud helyesen lereagálni és komoly baleset lehet belőle. Azért meg te tartod a hátadat. Persze a felelőtlen szülőnek hiába beszélek, tudom... Az ilyenk miatt vannak a kutyatámadásos esetek is a médiában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!