Egyedűl hagynátok egy 10 éves gyereket egy felnőtt rottweiler mellett ha a kislány először találkozik vele?
Szia!
Rotival semmilyen körülmények közt nem hagynék gyereket, legyen az 1-10-14-16 éves.
Pláne úgy, hogy felnőtt kutya, menhelyről hoztad, nem ismered az előéletét, nem tudod, kivel hogy viselkedik, mitől fél, és hasonló dolgokat sorolhatnék.
Mondjuk én akkor sem hagynám vele, ha én neveltem volna kicsi korától!
Jobb félni, mint megijedni, ne hallgass a párodra!
A kutya és a gyerek is idegenek egymásnak még.
A gyereknek is meg kell tanulnia a kutyával bánni és a kutyának pedig a családhoz kell szoknia. Szóval nagyon sokáig egyáltalán nem lehet felügyelet nélkül a gyerek és a kutya együtt.
Ennyi idő után ki van zárva. A kutya még nem illeszkedett be, nincs 100%-ig tisztában a szabályokkal, keresi a helyét, és ha nem tudja még, hogy a gyerek tökéletesen tabu, meg a gyerek nem tudja, hogy a kutyát nem szabad csesztetni, akkor van rá esély, hogy akár egy - a kutya részéről - ártalmatlan figyelmeztetésből is bajok lehetnek. Igazából ilyet max. olyan kutyával csinálnék, amit elég régóta és elég mélyen ismerek ahhoz, hogy tudjam, hogy előbb harapna a saját farkába, minthogy bárkit bántana, és két hét alatt lehetetlenség ennyire kiismerni egy kutyát.
A fajtájával amúgy nincs gond, én ismertem több terápiás jellemű rotit, akire egy bölcsis csoportot is rábíztam volna, a feneküket is tisztára nyalta volna, de úgy általában nem hagyunk egyedül gyereket kutyával, pláne új kutyával rutintalan kutyás gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!