Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek megbütetnek?

Szerintetek megbütetnek?

Figyelt kérdés
félek hogyha engedély nélkül vennék pitbult akkor megböntetnének.de ln nem nem akarok évi 20.000-et engedélyre meg ilyenekre költeni.ezért nem biztos hogy megveszek.szerintetek megiri engedély nélkül??:S
2010. jan. 9. 23:55
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
73%

"Tilos a pit bull terrier és keverékeinek bármely módon való szaporítása, tenyésztése - ideértve a vétlen szaporulatot is -, az országba való behozatala, kivitele, elidegenítése, reklámozása, hirdetése, bármely formában történő versenyeztetése, őrző-védő feladatokra való tartása, képzése és alkalmazása. "

TÖRVÉNY -részlete. Akár meg is büntethetnének, de semmi jelentősége, hogy keverék kutyát akarsz venni! Hiszen a fajta itthon hivatalosan úgy sem létezik.

Nem is jó semmire sem. Hiszen a verekedtetés, mint üzlet itthon bűncselekmény, ha van is csak nagyon titkos.

2010. jan. 10. 06:05
 12/47 A kérdező kommentje:
kedves 06:05 én nem ien kemény dolkokra akarom használni.csak ugy mint egy rendes kis házikutyát.semmi vadság.én nem szegek szabályt:)köszi mindenkitöl a választ.
2010. jan. 10. 10:27
 13/47 A kérdező kommentje:
meg én imerős velem egy utcába lakótol veszem a pitet és ő tenyésztő és ő nem is tudja ogy vezsek tőle még.:)mert a nagy pit a vágottfülü izmosz pit kijött hozzám és egyből játszott ugrált és szájkusár meg minden nélkül.szerintwm csak jó neveleés.meg ő majd segit a apitben mert ő tenyésztő tölük vettem a németjuhászomat.:)és ők szakértők meg tenyésztők.
2010. jan. 10. 10:30
 14/47 anonim ***** válasza:

Kicsit zavaros a hozzáállásod. Gondolom az előző kérdéseket is te tetted fel, oda már írtam válaszokat. Ha kell még valamiben segíteni, írj privit.

Üdv.

2010. jan. 10. 11:00
 15/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem , miért nem veszel egy TK-es Amstaffot ?

Mert Pitbullt akárol kaphatsz , de kifogsz 1 szaporítót , akikből nagyon sok van , akkor bizony baj lehet, ha a kutya olyan idegrendszerű ! Nekem 3 Nagyon jó minőségű Amstaffom van , igen sok pénzbe kerültek , de olyan kutyák akiket ÉN szerettem volna !

Egytől egyig , kiválóak kiállításokon , családban .

2010. jan. 10. 11:04
 16/47 anonim ***** válasza:
100%
hatalmas nagy tenyésztő lehet:))) "már van németjuhász keverékem: először ezt irtad" majd hogy onnan vetted:D:D:D egy keverék németjuhászt??? lol.. majd ne lepődj meg, ha széttépi a németjuhit a hozzáértésetek miatt:(
2010. jan. 10. 11:23
 17/47 A kérdező kommentje:
tudom hogy zavaros:S de én értem:)
2010. jan. 10. 11:25
 18/47 A kérdező kommentje:
de a németjuhászom már meghalt:'(azért akarok másik kutyát:'( és amugy téleg nagy tenyésztők sok mindent tenyésztenek.:)
2010. jan. 10. 11:27
 19/47 anonim ***** válasza:

Akkor mostmár kicsit világosabb. Ahogy írtad nagy tenyésztők. Nem attól lesz valaki nagy, hogy sokféle kutyával foglalkozik. Az igazi tenyésztő általában egy fajtával foglalkozik, szívüket-lelküket beleadják. A pitnél nem beszélhetünk törzskönyvről, szűrésekről, stb-ről. Leírásod alapján neked nem egy game pit kell szerintem. Nézegesd a netboard.hu pit bull terrieres fórumát, ott igazi, a témában tényleg nagy emberekekel beszélhetsz, azonban ők inkább game kutyákkal foglalkoznak. Van azonban egy sport, súlyhúzás a neve, ebben a versenyben nagyrésztpit bullok is megmérettetik az erejüket. Szerintem érdemes lenne elmenned egy-két ilyen versenyre, mert ott is lelkiismeretes, szakértő gazdákkal találkozhatsz. Érdemes lenne tőlük kiskutyát venni, mert garantáltabb, hogy az elvárásaidnak megfelelőt kapsz, mint egy olyan helyről, ahol sok fajtát, össze-vissza tenyésztenek. Nálunk is lesz nyáron egy alom, nagy gondosan választottam ki a megfelelő kant, aki temperamentumban és küllemben is harmonizál a szukámmal. Három kölyökre már van előjegyzés.

Ha gondolod, adok egy elérhetőséget privátban, akinek ismert, jó szülőktől vannak eladó kölykei, január közepétől lehet elvinni őket. Ezek a kutyák is bizonyítottan jó idegrendszerűek. Persze látatlanban a te "tenyésztődet" sem akarom elítélni, de nekem elég furcsa, hogy ennyi fajtával foglalkoznak, mert pitezni igazán szívvel-lélekkel lehet, akkor pedig nem igazán marad idő mást fajtára, egy német juhász pedig azért nagyban különböző habitusú, mint egy pit.

2010. jan. 10. 12:30
 20/47 A kérdező kommentje:
köszi a választ.hát tenyésztenek pitbullt,németjuhészt,foxot.de nagyon jó tenyésztők.azért jó innen vennem mert itt megtanitanának sokféle dologra a pitbullról.:)
2010. jan. 10. 12:39
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!