Szerintetek megbütetnek?
"Tilos a pit bull terrier és keverékeinek bármely módon való szaporítása, tenyésztése - ideértve a vétlen szaporulatot is -, az országba való behozatala, kivitele, elidegenítése, reklámozása, hirdetése, bármely formában történő versenyeztetése, őrző-védő feladatokra való tartása, képzése és alkalmazása. "
TÖRVÉNY -részlete. Akár meg is büntethetnének, de semmi jelentősége, hogy keverék kutyát akarsz venni! Hiszen a fajta itthon hivatalosan úgy sem létezik.
Nem is jó semmire sem. Hiszen a verekedtetés, mint üzlet itthon bűncselekmény, ha van is csak nagyon titkos.
Kicsit zavaros a hozzáállásod. Gondolom az előző kérdéseket is te tetted fel, oda már írtam válaszokat. Ha kell még valamiben segíteni, írj privit.
Üdv.
Nem értem , miért nem veszel egy TK-es Amstaffot ?
Mert Pitbullt akárol kaphatsz , de kifogsz 1 szaporítót , akikből nagyon sok van , akkor bizony baj lehet, ha a kutya olyan idegrendszerű ! Nekem 3 Nagyon jó minőségű Amstaffom van , igen sok pénzbe kerültek , de olyan kutyák akiket ÉN szerettem volna !
Egytől egyig , kiválóak kiállításokon , családban .
Akkor mostmár kicsit világosabb. Ahogy írtad nagy tenyésztők. Nem attól lesz valaki nagy, hogy sokféle kutyával foglalkozik. Az igazi tenyésztő általában egy fajtával foglalkozik, szívüket-lelküket beleadják. A pitnél nem beszélhetünk törzskönyvről, szűrésekről, stb-ről. Leírásod alapján neked nem egy game pit kell szerintem. Nézegesd a netboard.hu pit bull terrieres fórumát, ott igazi, a témában tényleg nagy emberekekel beszélhetsz, azonban ők inkább game kutyákkal foglalkoznak. Van azonban egy sport, súlyhúzás a neve, ebben a versenyben nagyrésztpit bullok is megmérettetik az erejüket. Szerintem érdemes lenne elmenned egy-két ilyen versenyre, mert ott is lelkiismeretes, szakértő gazdákkal találkozhatsz. Érdemes lenne tőlük kiskutyát venni, mert garantáltabb, hogy az elvárásaidnak megfelelőt kapsz, mint egy olyan helyről, ahol sok fajtát, össze-vissza tenyésztenek. Nálunk is lesz nyáron egy alom, nagy gondosan választottam ki a megfelelő kant, aki temperamentumban és küllemben is harmonizál a szukámmal. Három kölyökre már van előjegyzés.
Ha gondolod, adok egy elérhetőséget privátban, akinek ismert, jó szülőktől vannak eladó kölykei, január közepétől lehet elvinni őket. Ezek a kutyák is bizonyítottan jó idegrendszerűek. Persze látatlanban a te "tenyésztődet" sem akarom elítélni, de nekem elég furcsa, hogy ennyi fajtával foglalkoznak, mert pitezni igazán szívvel-lélekkel lehet, akkor pedig nem igazán marad idő mást fajtára, egy német juhász pedig azért nagyban különböző habitusú, mint egy pit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!