Nem bízok a kutyámban. Mit tegyek?
Sógornőmék eljöttek a babájukkal ( 10 hónapos ) kint sétáltunk a teraszon és a kutyám neki ugrott a teraszajtónak. Morgott a babára. Hiába szóltam rá.
Tudom nem sokat látta még a babát idegen neki. De mivel én is itt vagyok, lassan szülök félek, hogy az én babámra is majd rá morog.
Hogy tudnám összeszoktatni a babával? Kézbe mutassam neki, hogy megszagolhassa vagy mit tegyek? Kinti kutyus.
nincs tapasztalatom én csak így csinálnám:
Előszőr nem a babát közvetlen hanem mondjuk egy holmiát szagoltatnám meg vele hogy a szagát megismerje, utána valami közömbös helyen (pl park, mező) persze odafigyelve, de ne idegesen, mert ezt a kutya rögtön megérzi, bemutatnám neki karbol a babát,figyelve a kutya testbeszédét, jeleit, és egyre többször mutatni neki, otthon is, de kettesbe véletlen se maradjanak! Esetleg beszélhettek egy kiképzővel hogy biztosra menjetek, de a kutyák megérzik hogy jött egy új falkatag és vigyázni kell rá :)
A kutyus pincsi-foxi keverék lehet. Én neveltem így úgy mond olyannak érzem mintha első "gyermekem" lenne.Minden idegenre rámorog, de miután megismerkedett az idegenekkel akkor nyaligép :). Nagyon félt mindentől és mindenkitől. Tudja, hogy valami van mert, mióta kiderült, hogy terhes vagyok nem engedtem már, hogy felugorjon az ölembe.
Köszönöm a tanácsokat ezt ki fogom próbálni. :)
Én mindkét gyereknél azt csináltam, hogy amikor hazajöttünk, akkor kézben tartva bemutattam őket egymásnak, de 15-20 cm-nél nem engedtem közel a kutyát. Elég jó orruk van, nem? Az meg nem hiányzik, hogy esetleg a kórházszag miatt letüsszögjék a 4 napos gyereket.
Ennyi volt az összeszoktatás. Mindkét kutyám odavolt mindkét gyerekért, bármit megtehettek velük. Ha babakocsiban kitoltam a gyereket, akkor ott feküdt a nagy a kocsi mellett, a tacsit annyira nem izgatta a dolog.
Az enyémek is kintiek.
Szóval: egyszerűen HATÁROZOTTAN tartsd oda a babád pár pillanatig, hogy megszagolja, mondjuk a hátát, popsiját, azt meg is nyalhatja :), aztán sétálj be a gyerekkel. Nehogy azt érezze a kutya, hogy bizonytalan vagy, és félted a kicsit tőle.
"Minden idegenre rámorog ... Nagyon félt mindenkitől és mindentől"
Ez nem normális viselkedés egy jólnevelt kutya esetében. Mindkét reakció azt mutatja, hogy nincs helyén a falkasorrend. Továbbra is a kiképzést ajánlom, illetve , hogy a kiképző készítsen fel benneteket és a kutyát a baba bemutatására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!