Megutáltam az összes kutyát a szomszéd kutyája miatt. Nem bízok már egyben sem! Mit tegyek?
A szomszédban a kutyával nem törődnek, láncon tarták, de inkább tartanák folyton azon! Az a helyzet, hogy mivel láncon van, ezért ha elengedik akkor bedurvul.
Megyek el a kerítésnél, és hörögve neki ugrik! Én meg megijedek! Mindenki megijedne! Pedig felkészűltem rá, de mindig máskor rohan neki! Van, hogy nem látom, mert a ház mögött van, megyek a kapuhoz, és utána rohan neki teljes erővel!
Mentem volna el, ki tud ugrani a kapun, és megyek el, nyitom a kaput, kiugrik az utcára, és ott várt engem! Lehet ha kimegyek, megharap! Nem tudtam elmenni, csak később!
Ja és ketten vannak, ergó túlerő! És ha az egyik bedurvul, hergeli a másikat, és egyre idegesebben támadnának rám a kerítésen!
Most jogosan mondhatjátok, hogy miért nem szóltam a szomszédnak, de kérdem, mit mondjak? "Heló, vagy visszafogod a kutyáid, vagy én fogom őket vissza valamivel!" ?
És utálom emiatt az összes kutyát! Ha látok egyet az utcán arra gondolok, hogy jajj, csak ide ne jöjjön!
Egyetlen kutyától nem félek, mikor pórázon sétál a gazdája MELLETT! Tehát nem húzza mint valami gumibabát magaután!
Mit tegyek? Minden kutyát rühellek!
Szólj a szomszédnak illetve ha utcán látsz kutyát, jelentsd a jegyzőnek, gyepmesternek.
A kutyák utálatával nem tudunk mit kezdeni, ez a te dolgod.
Pontosan ezt kell(ene) mondanod a szomszédnak! "Heló, vagy visszafogod a kutyáid, vagy én fogom őket vissza valamivel!" Na persze nem árt, ha ezt nem ilyen sudri bunkó módjára adod el, hanem esetleg kiegészíted valahogy így:
"Helló, légy szíves figyelj jobban oda a kutyáidra, mert agresszívek én pedig félek tőlük. Amennyiben te nem tudod megoldani a problémát, kénytelen leszek a jegyzőhöz/gyepmesterhez fordulni."
hasonloan vagyok, de en csak a fajtat utaltam meg, de engem meg is harapott.
raadasul kijon, szett kaparja a viragos kertunk, hergeli az en kutyaim.
annyira agressziv h csak bottal meri terelni!
ezek utan meg o szol be egyik ismerosnek, "h te be mersz menni azoktol a kutyaktol".
persze o csak addig jut h harcikutya...
a kertbe (ott nincs elvalaszto kerites), inkabb ki se megyek ha ott van.
Az egyetlen megoldás, ha először beszélsz a szomszéddal. De ezt már régen meg kellett volna tenned. Honnan kéne tudnia, hogy te félsz a kutyáktól? Az most mellékes, hogy olyannak kéne lennie a kerítésnek, hogy a kutya nem tudjon kiszökni...
Ha már szépen, érthetően beszéltél vele és mégsem változott semmi, akkor esetleges fényképes bizonyítékokkal együtt keresd fel a jegyzőt (ugyanis a jegyző az első számú állatvédelmi "hatóság")
Beszélj vele, azt mondom. Engem pl, a közvetlen telekszomszédok nagyon utáltak az első másfél évben, én meg nem tudtam mire vélni, gondoltam szúrja a szemüket, hogy egy pesti qrva költözött le vidékre. Aztán egyszer szólt az egyik, hogy nem lesz jó így, mert amikor hétvégén ott vannak az unokák, akkor a kutyám (aki egyébként egy nagyon búbáj ugrálva nyalógép) döngeti a kerítést, ugat, vicsorog, a gyerekek meg már félnek kimenni a kertbe. Láss csodát, volt probléma, szóltak és találtunk rá megoldást!!
ezt nem ertem miert kaptam 0% ot? mert utalom azt ami megharapott?
sztem tobb kutyat mentettem meg, mint akik - nyomtak.
tobb kutyat fogadtam be, oltattam le, hoztam rendbe ha mar otthonra sok volt, rendes gazdat kerestem neki.
menhejrol is hoztam ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!