Kutya sétáltatás közben ti mit csináltok, ha esetleg rátok rohan egy nagyobb kutya?
Nekem Amstaffom volt, Staffbullom van. Másabb szögből (IS) nézem hát a dolgot. Alapvetően hibásnak tartom a reflexszerű felkapdosást egy másik kutya láttán. Szerintem ezt nem szabad (volt már sok kifejtés ezügyben a neten).
A kérdező-szemléletem oka: kutyum 5 hónapos, és nekünk jött egy láncról szabadult malamut-németjuhász keverék. A játszópajtásunk (egy kifejlett németjuhász), és mi, két gazdi bakancsban, fémpórázzal sem bírtuk elverni a dögöt...
Ergó:
1. Ha felkapod, akkor biztosan sérül a kutyád személyisége, talán sérülsz Te is.
2. Ha nem kapod fel, akkor talán sérül a kutyád. Talán behódol, és nincs komolykodás. Talán van lehetőséged két kézzel "megfogni" a támadót.
Én a másodikat javaslom.
Beszéltek itt a szocializációról... Az enyém iskolázott, de hiába, ha az aki nekünkrohan, mind antiszociális!!!!
Gázspray és rúgás, én olyankor nagyon begurulok ha ránktámad, sajnálom, mert nem a kutya hibája, a gazdája helyett szenvedi el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!