Kutya sétáltatás közben ti mit csináltok, ha esetleg rátok rohan egy nagyobb kutya?
Emberek! Itt senki nem hallott olyanról,h szocializáció?! Szívrohamot tudnék kapni az olyan hülye kiskutyásoktól akik meglátva egy nagyobb kutyát máris ölbe kapva a kutyuskájukat rohannak az ellenkező irányba! Ennél siralmasabb dolog nincs!! És ráadásul az ilyen gazdiknak akkora a szája....Pluszba még szegény kutyájukkal csesznek ki. Ahogy felveszi ölbe és a kutya érzi a gazdi félelmét ő is félni kezd, azt érzi,h neki kell megvédeni a gazdit és őrjöngeni kezd a gazdi ölében.
Viszont ha tényleges támadásról van szó, akkor sem biztos,h jól jár a gazdi ha ölbe kapja a kutyát, mert elég súlyos sérüléseket okozhat az idegen kutya az embernek. Az egyik ismerősömnek pl így tört el a karja. Egy németjuci támadt rájuk (kóbor) és ő felkapta a spánieljét. A kóbor eb felugrott és klasszul a nő karjába harapott.
Szia!
Nekunk a 3 ev alatt ilyen nem volt.
Nekem Yorkim van, mindig figyelmesen setalok, es ha jon egynagyobb kutya, mindig rakerdezek ugral-e illetve szereti-e a iskutykat.
Es csak akkor engedem, hogy odamenjen, ha a nagyob kutya gazdaja rabolintott.
Mert az en picikem meg imadja a nagy bohom allatokat. :)
20.50-es[a második]: Ha nekem lenne nagyobb kutyám, és megpróbálnád lelőni, kivenném a kezedből a fegyvert és én lőnélek le téged!!
Em... én is kezembe venném, inkább harapjon meg engem a kutya, mint a kutyusomat.
nagyon jól látható, hogy egy kutya mikor akar játszani, mikor akar támadni, szerintem...nekem ugyan németjuhászom van, de nagyon sok kiskutyás barátunk, imádnak együtt játszani, soha semelyik nem tett kárt a másikban még, mivel ők is és az én kutyám is úgy lett szocializálva, hogy verekedésnek helye nincs!
egyszer minket is megtámadott egy nagytestű kutya futás közben, az "okos" gazdái nyitva hagyták a kaput(oké, hogy a kutyám van vagy 40 kiló, én meg 55:D), de nagyon megijedtem, ösztönösen elkezdtem ütni a pórázzal(láncos pórázunk van), de úgy nagyon, vérzett is:( nem akartam ennyire bántani, de szó szerint sokkot kaptam volna, ha bármi történik az én egyetlenemmel! szóval szerintem is kérdezd meg nyugodtan, ha látsz egy szimpi kutyást, nagyon jól el tudnak játszani egymással ezek a kis maszatok, mérettől függetlenül!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!