Bernáthegyit tarthatok panelban?
Én ellen indokként megemlíteném azt is, hogy bármilyen jól fogod szocializálni a kutyád, és akármennyire cuki, meg kutyaimádó lesz, gondolj arra, hogy egy ekkora kutyával több, mint valószínű, hogy a panelrengetegben egyedülálló leszel.
Lehet, hogy ez az érzés is hajt, hogy megnézzenek...
De most képzeld el, hogy kimennél vele egy futtatóra, ahol mondjuk az átlag panel kutyások vannak...azaz yorkie, westie, bischon, uszkár...
Ezek mind mind kistestűek. Ha beviszed majd oda a te kis mackódat, aki totál véletlenül rálép egy kistestűre, aki kb 5 percig csak a környéket felverve fog vonítani, szerinted mekkora az esélye annak, hogy legközelebb is beengednek oda?
És a kutyának meg kell a kutya társaság..
sajnos egy ekkora kutya totál akaratán kívül is tud sérülést okozni a kistestűeknek.
Nekem huskym van, nem egy óriás testű kutyám, de múltkor rálépett egy yorkiera, aki tényleg a környéket felverte, és a gazda is halálra vált, hogy úristen, pedig semmi más nem történt, mint hogy a kutyám rálépett az övére.. azóta az a nő úgy kerül minket, mint ha leprásak lennénk... és a barátai is...
Pedig az én kutyám igazán szépen tud játszani a kistestűekkel is... ez egy véletlen baleset volt, és nézd meg...
csak én annyiból vagyok szerencsésebb helyzetben, hogy az én környezetemben több a nagykutya, mint a kicsi, így kb pont lecarom, hogy egy vénasszony minket tart a környék hasfelmetszőjének...
Ez a céltalan séta duma számomra is érthetetlen. Ilyen felfogással az ember ne tartson kutyát, nem hogy bernáthegyit de még tacskót sem.
Kedves kérdező, egyébként nem céltalanul sétálgatsz, a cél; ürítsen a kutya, le legyen fárasztva a kutya, ne a négy falat bámulja a félszobában egész nap, találkozzon kutyatársakkal, ingerek érjék, játék, tanítás a szabadban...
Pontosan egy Berni olyan 200.000ft körül van.
Gondolom egy fajta jellegű keveréket veszel valamelyik internetes oldalról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!