Melyik kutyafajtát válasszam? Mindenképpen kis termetűt szeretnék! Amit tarthatok szobában írhatok fajtákat is!
Csivava
Bichon frise
Bichon havanese
Bichon bolognese
Málta!i selyemkutya
Légyszi írjatok még fajtákat!
Élhetnek a szobában, de ugye tudod hogy fajtától függetlenül MINDEGYIK kutyának napi 3-4 séta KELL? Legalább 2-3 órát kell vele a szabadban lenni.
És nem a méret a lényeg, egy bullmasztiff (90 kg) sokkal többet lustul otthon mint mondjuk egy jack russel terrier (5-6 kg).
Ja, és ne ajánlgassunk már kutyát az alapján hogy "szobában tartott legyen kicsi"... Légyszi. Tudom, nem sokat ér mit magyarázunk itt, de legalább próbáljunk meg normálisan.
Olyat, ami illik a te életmódodhoz. Ha minden nap mész futni egy órát és vinnéd magaddal a kutyát, akkor jack russel vagy egy foxi is lehet, ha csak elsétafikálsz a környéken akkor mopsz, francia bulldog, ilyenek...Ha egész nap otthon lustálkodsz akkor meg egyik se.
A csivava első kutyának nem jó választás, mert nagyon következetesnek, határozottnak kell lenned a nevelésénél, a kis mérete hatalmas energiákat (és makacsságot) rejt :)
Menj el egy menhelyre, mondd el a gondozóknak mik az igényeid, mennyire vagy aktív, stb. és akkor tudnak neked kistestű kutyát ajánlani. Nem feltétlenül kell fajtatiszta kutyát tartani! Nekem volt csivavám is, utána pedig örökbe fogadtam a legkorcsabb korcsot, ami létezik (semmire nem hasonlít :D) és semmivel sem kevesebb, mint a fajtatiszta kutyám volt :)
Terriereket kerüld!!!
Mennyit tudnád naponta mozgatni?
Hány óra agyi fárasztás?
Kutya suli?
Mennyit lenne egyedül?
Hányan vagytok a családban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!