Bernáthegyit tarthatok panelban?
Persze, csak nem tudom figyelted-e általában mekkora kutyát tartanak emberek panelban. :)
Nem dán dogot, hanem apróságokat, vagy kis mozgásigényűeket.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__5871756-ugye-..
Pont az ilyen kérdezőkre gondoltam. Ott röhög a gépe előtt a kis troll, eszében nincs kutyát venni, anyukája nem is engedné, gyerek ez még, nyári szünet van, unalmában írta ki.
" ha nagyon szőröz akkor majd levágatom a szőrét kutyakozmetikussal "
Na itt már megbuktál, mint potenciálisan alkalmas bernáthegyigazdi. Tudod, hiába vágatod le, ha éppen vedlik a kutya, akkor ha pár milliméteresre nyíratod le, azok a pár milliméteres szőrdarabkák lesznek ott mindenen.
Mellesleg bezárva tartani egy félszobában és kétszer levinni összesen nem megfelelő számára. És ezt nem TE döntöd el, hogy ellesz ő a napi két sétával.
Igazából nem azzal van a baj, hogy egy Bernáthegyinek akkora nagy mozgás igénye van, mint egy juhászkutyának, akinek hektárok kellenek, és az, hogy folyamatosan terelhessen. Egy teljesen átlagos mozgásigényű kutya, akinek megfelel a napi négyszeri séta, vagy kétszeri hosszú. Tök mindegy. Ennyivel Ő tökéletesen elvan, ha mindeközben tanítod és játszol is vele.
A baj ott kezdődik, hogy te be akarod zárni a kutyád egy szobába. Ha már kutyád van akkor mozoghasson is a lakásodban, és mivel a lakásod kicsi, ezért nem alkalmas egy Bernáthegyi tartására. Egy fél szoba nem elég, egy ilyen kutya 60 kg-tól felfelé kezdődik. Ezért kéne neki a nagy kert vagy legalább egy nagy lakás, hogy ott jobban elférjen és legyen szabad járkálása. Nyugodtan lehet kutyát panelban tartani, ha napi legalább 4 órát foglalkozol vele és azért a maradék huszat nem egyedül tölti. Csak az ilyen kis lakásban nem valami erősen ajánlott óriástestűt, erősen vedlőt és juhászkutyákat tartani. Ha a nagyestűek tetszenek, semmi gond: de azért egy Labradornál nagyobbat ekkora lakásba NE!
nem zárnám be egész napra akkor félreértettetek bocsánat a lényeg a napi rutinom
reggel 6-kor kelek 8-tól délig dolgozom utána én egész nap szabad vagyok tehát van időm foglalkozni a kutyámmal (de csak úgy céltalanul lent sétálgatni ahhoz nem sok kedvem van ezért a napi 2-őt ideálisnak tartom) persze ha mennék valahova és tudom vinném magammal de sokat vagyok otthon tehát a kutyám nem lenne egyedül csak néha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!