Sétáltatod a kutyád, vagy bosszantod a lakókat? Idegesíteni akarnak a kutyát sétáltatók? Miért lassít le még némelyik mikor 7 kutya ugat az utcában rájuk?
este, délután szeretnek kutyát sétáltatni. Nekem nincs kutyám hallom eleget a 7 kutyát az utcában!
de látom, hogy némelyik kutyás konkrétan lelassít bámulni a kutyákat! van hogy 2 perc mire eltűnik innen, 2 percig tombolnak a kutyák!
igen, tudom nevelje meg a szomszéd őket... de magyarázd meg 5 szomszédnak, hogy szoktassa le őket az ugatásról...
direkt csinálja némely kutya sétáltató, hogy még lelassít bámészkodni az ugató kutyákat? Látom az ablakból hogy ahol tombolnak a kutyák még gyök 2 vel sétál el az ember és názi meredten a kutyákat, kőzben a kutyája szaglászik, csámborog! Tehát nem a kutyája tartja fel őt, hanem mintha kirakatot bámulna!
Ilyenkor most sétáltatja a kutyáját, vagy felveri a csendet minden utcában ahol van kutya?
Te figyelsz hogy ha tombolnak a kutyák az utcába ne űgy haladj el mint egy nyugger aki járni alig bír?
Nincs kutyám. Egyetlen egy ember van a környéken, aki szánt szándékkal ordíttat egy bizonyos kutyát. Áll a kutyájával a kerítés előtt és néz, mint bálám szamara. De a sétáltatós banyáról pontosan lehet tudni, hogy egy rosszindulatú, szar alak és utálja azt a szomszédunkat.
Érdekes módon a többi környékbeli kutyasétáltató rendben van. Kulturáltan sétának a kutyáik, felszedik a kutyagumit, stb. Ha meg valami gondod van velük, meg lehet kérni őket szépen, hogy orvosolják (volt aki előrébb hozta kérésre a későesti sétáját/útvonalat változtatott - idősek lakta utca, sok ordító kutyával ők meg pont betalálták az általános alvásidőt).
A nagyobb baj itt tényleg a lemozgatatlan kerti dísz kutyákkal van, akik még a falevelet is megugatják, nemhogy az igazi, élő kutyát. Szerencsétlenek gazdáinak meg magyarázhatod a dögunalom, a levezetetlen energiák és az ugatás közötti összefüggést napestig.
Kutyám naponta 1-2 alkalommal van sétáltatva, BŐVEN ki van döglesztve, a kutyával sétálókat mégis ugatja, igen veszettül. Embereket néha...kedvtől függően.
Ennyit engedek.
Ha sétálunk, akkor normál tempóban megyünk, de ha szaglászik, dolgát intézi, nem fogom 5 méterenként tovább parancsolni...én haladok egy tempóban, ő meg lemarad-előre fut.
Halk kutyákkal össze is szagolhat.
Nagyon őrjöngő kutyáknál meg magától megy tovább, ha mégse , tovább küldöm.
Van, hogy lassabban sétálunk...este sötétben a kutyák nem olyan éberek, általában csendes az utca :)
Amikor idősek sétáltatnak lassan kutyát, nem mondhatom nekik, hogy fussatok már wazze!!!
Kedves utolsó, mégis hogy lehet lenevelni egy kutyát az ugatásról, ha azt tanulja el kiskorától a többi, pl. szomszéd kutyától, hogy ha jön valami, őrjöngeni kell? Az ember meg nem lehet folyton ott, hogy rászóljon a kutyára, ha éppen jön egy motoros postás, kutya, vagy hasonló. Ha ott vagyok, akkor rá tudok parancsolni, ha nem vagyok ott, nyilván üvölteni fog ő is.
Egyébiránt amikor sétáltatom, kifejezetten nem szeretek olyan helyen időzni, ahol a kerítés mögött őrjöng egy másik kutya. Viszont egy csomó helyen valóban "kutyából van a kerítés" és ahogy egy előttem szóló is írta, ha a kutya éppen szaglászik vagy valami, nem fogom folyton továbbrángatni. Egyébként normális tempóban szoktunk haladni. És sajnos a közelünkben nincs mező.
Ráengedni a kutyát valakire nem egészen ugyan az, mint az utcán sétálni...nem értem, véglény vagy, kérdező, hogy neked egy szinten van ez a két dolog?
Mellesleg, te lehet, hogy azt hiszed, hogy valakire "ráengedni" a kutyát azt jelenti, hogy az majd jól megtépi a sétáltatott kutyát...egyrészt könnyen visszanyalhat a fagyi, de a legvalszínűbb az, hogy eloldalog a kiengedett kutya. Nekik több eszük van, tudod? Nem tépik egymást úgy, mint a magadfajták.
Kívánom, hogy órákig álldogálljanak a szomszéd kutyája előtt a sétáltatók, minden nap! Mert hát joguk van hozzá.
'Ha én képes vagyok megnevelni a kutyámat, hogy kulturáltan, őrjöngés nélkül menjen végig az utcán'
Igen végülis a kutya aki a saját területét védi, pontosan ugyanaz mint aki attól esetleg kilométerekre az ismeretlenben kóricál... Logikus... Tényleg nagy dicsőség, hogy az ismeretlen terepen sétálgató kutyád nem ugat a házőrzőkre! :D
Little Red, lehet rosszul olvastam, de sehol sem láttam, hogy valaki bántotta volna a szent kutyád, csupán annyit, hogy te szándékosan bosszantasz másokat "csak azért se" stílusban. Nehogymá valaki szólni merjen miattad. Valóban nagyon érett dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!