Sétáltatod a kutyád, vagy bosszantod a lakókat? Idegesíteni akarnak a kutyát sétáltatók? Miért lassít le még némelyik mikor 7 kutya ugat az utcában rájuk?
este, délután szeretnek kutyát sétáltatni. Nekem nincs kutyám hallom eleget a 7 kutyát az utcában!
de látom, hogy némelyik kutyás konkrétan lelassít bámulni a kutyákat! van hogy 2 perc mire eltűnik innen, 2 percig tombolnak a kutyák!
igen, tudom nevelje meg a szomszéd őket... de magyarázd meg 5 szomszédnak, hogy szoktassa le őket az ugatásról...
direkt csinálja némely kutya sétáltató, hogy még lelassít bámészkodni az ugató kutyákat? Látom az ablakból hogy ahol tombolnak a kutyák még gyök 2 vel sétál el az ember és názi meredten a kutyákat, kőzben a kutyája szaglászik, csámborog! Tehát nem a kutyája tartja fel őt, hanem mintha kirakatot bámulna!
Ilyenkor most sétáltatja a kutyáját, vagy felveri a csendet minden utcában ahol van kutya?
Te figyelsz hogy ha tombolnak a kutyák az utcába ne űgy haladj el mint egy nyugger aki járni alig bír?
Little Red meg az utána válaszoló bizonyára nagyon okos, érett, állatszerető emberek! Gondolom az nem jutott el az agyatokig, hogy ilyenkor nem annak rossz akit bosszantani akartok, hanem a szerencsétlen kutyák szenvednek ilyenkor akik a kapuknál őrjöngenek. És nem, nem csak a rosszul nevelt kutyák ugatnak ilyenkor. Ja vagy csak a sajátotokat szeretitek ilyenkor?
Nekem is van kutyám és engem is felháborít amikor így fenyegetőznek, mint a kérdező, de azzal egyértek, hogy feleslegesen nincs joga senkinek sem zavarni az utca nyugalmát, és az őröngő kutyák előtt csigatempóban sétálni nagyon nagy bunkóság. Én mindig az úton sétálok, jó messze a kerítéstől és normális tempóban. Nem csak a másik kutyának nem jó, de nekem sem élvezet így sétálni, így semmi értelme még jobban elhúzni az időt. De hát úgy látszik egyes okos válaszolók ezt élvezik.
kur.. nem érdekel,ha az utcában a kutyák veszettül ugatnak a kerítés mögött. az én kutyám is sz@..ik rá.
meg van nevelve :)
jól van szocializálva . de néha bizonyos helyeken :) megengedem neki ,hogy kiugassa magát a kerítés túloldalán tomboló kutyával .( szigorúan napközben !!)
úgy gondolom, ha a gazdája képtelen a kutyáját megnevelni, és a kutya mindenre és mindenkire veszettül ugat aki vagy ami elmegy a kerítés előtt, akkor az én kutyám is megérdemli néha ,hogy helyretegye a kis görényt :)
sokszor pl: hajnalban,mielőtt melóba indulok, elviszem a kutyámat sétálni-futni. nagyon nehéz olyan utcákat találni ahol nincs kutya , hogy ne verjék fel az alvó embereket. de megkerestem ( célzottan kerestem ezeket az utcákat !!! pont a hajnali séták miatt !!!, mert én kutyás vagyok aki odafigyel másokra :)egyszóval ,ha veszem a fáradságot ,és mondjuk elcipelem a kukához a kakis-zacsit ( még ha 20 kutya is lakik arra !) vagy kerülök 2 km,hogy kutyátlan utcákon közlekedjek ( és tuti nincs a közelben kuka!) egyszóval ,ha én képes vagyok erre, akkor a sok kretén gazdi vagy nevelje meg a kutyáját, vagy tűrje a saját kutyája ugatását, és ne másokat hibáztasson a saját töketlenségéért :)
A válaszok némelyikét olvasva elgondolkodtam, hova tűnt az empátia, odafigyelés némely kutyásoknál?
A minimum az kell legyen egy kutyásnál hogy legalább normál tempóban megy ott, ahol balhézik a kutya a kerítésnél. Nem fog a kutyás önérzetén csorba esni, ha ezt megteszi. A nevelésre hivatkozás pedig csak kifogás. Tudomásul kell venni, nem mindenki neveli megfelelően a kutyáját. Ezt felhozni mentségként, és csakazért is andalogni egy őrjöngő kutya kerítése előtt a
bunkóság mintaképe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!