Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a kutyám megharap valakit...

Ha a kutyám megharap valakit mert feljött az udvarra, de a kapun kint a tábla, abból lehet nekem bajom?

Figyelt kérdés

Zárt porta, kapun "vigyázz kutya" tábla.

Ennek ellenére feljön egy személy a kutya megharapja, ebből lehet valami büntetőjogi ügy nekem mint a kutya gazdájának?

Kutya be van oltva.

Esetleg az számít valamit, hogy milyen szinű ember az "áldozat"? (kutyára csak nem fogják rá, hogy rasszista azért harapta meg).

2010. jan. 5. 23:12
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Mindent összegezve, akkor lehet belőle valami, ha rendőrségre kerül az ügy.

Szerencsére nálunk még él a rendőrség nélküli intézkedés.

Ha a nemnapbarnította fickó kap pár pofot meg ütést, jogosan mert eltulajdonított valamit akkor nem rohan a rendőrégre hanem örül, hogy megúszta ennyivel és azt mondja, "jóvan főnök" .

írta itt valaki, hogy ha pofot kapsz a betörőtől akkor csak pofot adhatsz vissza.

De ha ő támad először és szivenszúr egy késsel akkor, te már nem tudod megvédeni magad és visszaszúrni.

ezesetben elítélik a betörőt, de az már a halott szivenszúrton nem segít.

Bármennyire utálom az amerikaiakat, de mégis ott megvan az , hogy a farmerek puskával rendelkeznek, és már csak azért is lelőhetnek valakit mert belépett a magánterületre, csak ki kell lenni írva.

2010. jan. 6. 12:31
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

08:51. Ez durva!!! De sajnos valóban nem az ártatlant védik..

Nekem is egy némtjuhászom van.. Egyszer bejött hozzánk valaki, még szerencse hogy otthon voltam. Emberünk kopog, én meg, hogy basszus a kutya!!!!! Megyek ki, a kutya már rágja emberünk lábát... Ember be, úgy leb@sztam. Ennyi esze hogy lehet?! Ott a tábla. Egyébként egy vérengző fenevad. IDEGENEKKEL! Erre emberünk mondja, hogy olyan barátságosan nézett a kutya.. MOndom neki, igen?! Ott a tábla! A kutya harap! Nem poénből szögeltem kapura! És egy nagy hatalmas németjuhász. Nem is egy békés természetű labrador. Az ember esze megáll. Sajnos nekem lett volna bajom... Én is így tudom. De nehogy már azért kössem meg a kutyát, mert ha be akarnak törni, nehogy már megakadályozza a kutyám!! Eleve nem kötök meg kutyát. És az udvaron sem véletlenül van. Igaz, hogy ő a legigazabb barát, de azért testőrnek sem utolsó... Szóval ez van... Zárni kell a kaput, és Isten kezében vagyunk... Bízzunk benne, hogy mihamarabb eltakarodik ez a banda, és végre az emberi értékek, és a becsület lesz védve!

2010. jan. 6. 12:40
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Ez annyira gáz... Ha kinthagyom a kutyám és bejön valaki akkor a kutyám lövik le a rendőrök. Ha barátságos akkor betörő rúgja fel, vagy mérgezi meg, ha kennelbe zárom akkor kirabolják a házat, plusz a kutya sem tud védekezni, ha meg a házba van akkor megintcsak a kutyának lesz baja! -.-"

Hozzánk kétszer is betörtek és a kutyák kennelben vannak míg nem vagyok otthon, hálát adtam az égnek hogy nem lett semmi bajuk, mert elég hangosak, csodálom hogy nem hallgatatták el őket :S Én meg képzeljétek rányitottam a betörőre, aki elszaladt a kerteken keresztül! Még csak általános iskolás voltam. És a másik utcában lakik egy cigány család, és még ők voltak felháborodva, és be akarták dobni téglával a nővérem kocsiját (amikor benne ült, azért mert elvitték az ékszereit! És a rendőrök tudják hogy kik voltak de nem tehetnek semmit... Ilyen ez az ország... -.-"

2010. jan. 6. 12:51
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a tökéletes szöveg a kapura kiírva a következő lenne, hogy ne legyen belőle bajom?

"Vigyázz, a kerítésen belül kutya tartózkodik!A kerítésen belül hívatlan látogató saját felelősségére tartózkodik.A kutya viselkedéséért a kerítésen belül semminemű felelőséggel nem tartózok, csak ha a gazda is jelen van."

Off.

Kérdező, ez így van sajnos amit a végén írtál. Pár éve volt egy eset (még a tvben is volt), mikor a betörő behatolt a lakásba. A tulajdonost megkötözte, de a tulaj ügyesen kiszabadította magát és a házban található légpuskával, jól fenékbe lőtte a betörőt. a vicces, hogy az eset után a tulajt vonták felelősségre. Röhej a mai magyar jogrend.

Az amerikaiakat nem csípem, de tetszik a rendszerük. Nyugodtan lepuffanthatod a betörőt ilyen esetben. És még a Bush lányát is annak idején közmunkára ítélték, mert ittasan vezetett. Ez Mon nem fordulna elő.

Sőt tavaly egy bácsit ítéltek el felfüggesztve, mert áramot vezetett a kerítésbe és a mocsok cigány meghalt, mikor lopni ment a kertbe.

Azt hiszem ez annyiban változott, ha te a kerítésre kiírod, hogy a kerítésbe áram van vezetve.

2010. jan. 6. 13:03
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
És ott az állatokat is jobban védik!
2010. jan. 6. 13:06
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

13:03-as ez tök jó szöveg!!!:D Ki is lehetne írni:D És akkor Te megtettél mindent.

Bár most jut eszembe!!! Változott a tv., a kerítésbe áramot vezető bácsi után. (na szegény is hogy megszívta...) Szóval, te vezethetsz áramot is a kerítésbe, de figyelmeztetni kell. Sőt üvegycserepet is szórhatsz (kutyásoknál nyilván nem) de arra is figyelmeztetni kell. Kamera is lehet, de figyelmeztetés. Szóval akkor talán a kutyát sem altatják csak úgy el.

Ennek azért nem ártana utána nézni, mielőtt még bárki alkalmazza:) De a kutyát hogy tudom emgvédeni? Nagy kőkerítéssel?! LEhet....

2010. jan. 6. 13:18
 27/36 A kérdező kommentje:

13:03

Én úgy tudtam, hogy a bácsi aki áramot vezetett a kerítésbe, ott nem halt meg senki, csupán a betörő megégette magát egy kicsit.

Áramot nem lehet kerítésbe vezetni, még úgysem ha ki van írva. Nem értek a műszaki dolgokhoz nagyon, de az áram nem b@szhatja földhöz aki hozzáért a kerítéshez, csupán megcsípheti, gondolom mint a villany pásztornál van.

2010. jan. 6. 13:35
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
És ismerek egy házat a közelünkben ahol a falkerítés tetején üvegcserepek vannak a betonba keverve, hát elég durva xD Viszont figyelmeztetést nem láttam sehol...
2010. jan. 6. 13:36
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem is a 220-ról van szó:) Gyenge áramról van szó. Én ezt hallottam... Hát a kerítés tetetéj az üvegcserép nem rossz!!!
2010. jan. 6. 13:43
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
nekem szóltak a rendőrök a jomultkor, hogy mivel saroktelkem van, tegyem ki a másik utcára is, hogy kutyával örzött terület. sőt, miután a szomszéd házfala az én telkemen van, és bejárást kell biztositanom neki, hogy rendbentarthassa a háza hátulját, az önkormányzathoz is belsattyogtam önszorgalomból, hogy a pasas minden előzetes egyeztetés nélkül ki-be járkál. nem tilthatom ki, de annyi a minimum, hogy előző nap szól, vagy bedob egy cetlit. nem vagyok sem kötelezhető, sem hajlandó arra, hogy a kutyáim, a saját telkemen kennelben, uram bocsá kikötve tartsam.Fontosnak tartottam, hogy legyen náluk egy ilyen bejelentés, mert sajnos egy nagyon kiállhatatlan emberről van szó, a kiskutya utálja is, mert ha már az utcán meglátja örjöng. nyáron a gyerekeket gereblyével fenyegette, szóval nem egyszerü eset. ezért probálok megelőni mindent.
2010. jan. 6. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!