Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a kutyám megharap valakit...

Ha a kutyám megharap valakit mert feljött az udvarra, de a kapun kint a tábla, abból lehet nekem bajom?

Figyelt kérdés

Zárt porta, kapun "vigyázz kutya" tábla.

Ennek ellenére feljön egy személy a kutya megharapja, ebből lehet valami büntetőjogi ügy nekem mint a kutya gazdájának?

Kutya be van oltva.

Esetleg az számít valamit, hogy milyen szinű ember az "áldozat"? (kutyára csak nem fogják rá, hogy rasszista azért harapta meg).

2010. jan. 5. 23:12
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudom, de az egyik ismerősöm azért jár tárgyalásra, mert betörtek hozzá...

Pont akkor ment haza amikor még a lakásban volt a betörő, ő meg jól megverte. És ezért most szív:(

De mit csinálhatott volna... nézze végig, ahogy kipakolják a lakását?

Tudom, hogy nem ide tartozik, de ezek után eltudom képzelni, hogy mi lenne, ha megharapna valakit a kutyátok, aki bemászik a keritésen...

2010. jan. 6. 00:32
 12/36 anonim ***** válasza:
70%
Nem világos nekem, hogy valaki hogy sétál be csakúgy hozzátok? Társasházban laksz? Vagy irodaház, vagy mi? Mert ha magánlakás, könyörgöm, a kutya azért van, hogy őrizze. Látja vagy nem látja, hogy szabadon van a kutya, a csnegő arra való, hogy használja...
2010. jan. 6. 00:41
 13/36 A kérdező kommentje:

Falun családiház, körbekerítve.

Azért is kérdeztem meg, mert manapság az elkövetőnek több jogai vannak mint a sértettnek, ahogy itt írta valaki a betöréses esetet.

2010. jan. 6. 00:45
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ugyanez volt a mese. Családi ház, tábla és csengö a kapun, jönnek a házalók, szembeáll velem az udvaron, hogy ö olcsóért megjavítja nekünk a csatornát. És még ö van ledöbbenve, hogy leordítom a fejét. Fél perccel azelött zártam el a kutyát. Ha vele találkozik elöször, annak súlyos következményei lettek volna. Amikor kérdem töle, hogy szerinte mit jelent a tábla a kapun, csak pislogott, hogy jó, de mennyit fizetnék a csatornáért..

Elkergettem, azóta napközben is betegesen zárjuk a kaput. Ök meg azóta betegesen rángatják, és nem értik, hogy miért nem nyílik.

2010. jan. 6. 02:48
 15/36 anonim ***** válasza:
85%

Hiába írjátok, hogy nem lehet semmi baja a kérdezőnek belőle, sajnos igenis lehet. Ez egy ilyen sz.r ország, ilyen. sz.r törvényekkel és igen, ilyen sz.r emberekkel.

Engem ez rettentően dühít is! Én régen egy olyan kérdést írtam ki, hogy mi van ha valaki betör hozzánk a házba és meg megölöm. Hiszen csak nem fogom magam hagyni plusz én egyből támadok, nem érdekel mi lesz a vége a dolognak ha dühös vagyok. Ennek utána is jártam, ha többet kap tőlem, mint amit megérdemel (pl ő pofon vág én nem szúrhatom le, csak viszonozhatom a pofont) akkor engem hurcolnak meg és még sittre is kerülhetek. Nem akartam elhinni, hatalmas hisztit vágtam le a rendőrségen is és mindenhol, hogy mondják már miért ez a jogszabály.

Szóval sajnos valóban a bűnöst védi a törvény, sz.rban vagyunk, mit is mondjak...

Nálunk tábla sincs kitéve, csak rendes kerítés van és bezárt kapu és a Kutyusom :) Ha valaki átmászik és bejön én biztos ellátom a baját, szerintem a kutyával jobban jár.

Én a helyedben megkötöttem volna a kutyát gyorsan, aztán kezelésbe vettem volna az embert, hogy mijogon jött a portámra. Sajátkezűleg dobtam volna ki. Jó, hogy te ilyen nyugodt természetű vagy.

Szerintem inkább tartsd megkötve, elzárva ( ne túl kis helyre) a kutyát, ha nálatok ilyesmi előfordul, hogy bejárnak hozzátok nem lopni, hanem csak úgy szórakozásból. Neked lesz belőle bajod, ha megharap valakit, és valóban is altathattatják. Vagy zárjátok a kaput, a kerítésen csak nem másznak át, ha mégis szóljatok rájuk, vagy rögtön hívjátok a rendőrséget, így legalább a kutya kimarad belőle.

2010. jan. 6. 03:50
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos tényleg nem az ártatlant védi a törvény nálunk, hanem a szemét betolakodót. Mégis röhej, ha valaki betör hozzám, kérdezzem meg, van-e nála kés, mert akkor várjon, hozok egyet a konyhából, vagy épp fordítva, én leteszem a sajátomat, mert csak a támadással egyenlő súlyú védekezést fogad el a törv.?!

Igen, sajnos ma, Magyarországon szegény kutya húzhatja a rövidebbet, ha egy ilyen trógernak megszabja a nadrágját, védi a gazdáját és az otthonát. Ezen is változtatni kellene...

2010. jan. 6. 06:16
 17/36 anonim ***** válasza:
51%

Én azok táborát erősítem, akik azt mondják, hogy nem lehet bajod belőle. Ha kint a tábla, akkor vessen magára az, aki bejött.

Okos kutya, nem rasszista:-))

2010. jan. 6. 07:44
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon is lehet bajod! A "Harapós kutya" tábla pedig kevés! Olyan táblát kell kitenni, ami veszélyre figyelmeztet. Tehát "veszélyes kutya". A kutya ugyanis nem csak harapni tud, hanem fel is lökheti az illetőt, és ha erre nem figyelmeztetted, akkor máris megvan a baj. Ha fellöki, a betörő meg beveri a fejét és lebénul, akkor még életjáradékot is fizethetsz a betörőnek, amiért a kutyád nyomorékká tette. Ezért a tábla mellé még a lakásbiztosítást is ki kell egészíteni egy kutyára vonatkozó résszel, és akkor a biztosító fizeti a kutya által okozott károkat, ha a kutya kiszalad az utcára és balesetet okoz, azt is.
2010. jan. 6. 08:26
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy régi eset jut eszembe, ahol egy régi, jól ismert betörőnő bement egy ház udvarára, ahol megtámadta a család két kutyája: egy német dog és egy masztiff, ha jól emlékszem. Család nem volt otthon, kinn a telken gazdálkodtak, kertészkedtek úgy rémlik. (Az újságban volt erről egy cikk.) Mire haza jöttek a két kutyájukat lelőtték a rendőrök, mert h a betőrőnőnek sikerült a teraszra menekülnie a kutyák elől, akik azonban megcincálták őt. Segítségét kiabált, a szomszédok kihívták a rendőröket, akik mivel nem tudtak bemenni a kertbe a kutyáktól és féltették (röhej) a nő életét inkább lelőtték a kutyákat!
2010. jan. 6. 08:51
 20/36 anonim ***** válasza:
13%
Anyósomnak volt egy kis idegbeteg kutyája,már harapott meg egy c-nőt aki kéregetni ment be. Ebből nem lett ügy. De ami már nagyobb baj anyukámat is megharapta!(Alamuszi,sunyi kutya,kis vakaró,és hátulról támad!) Azóta se járt anyósomnál nem is fog szerintem, úgy fél már! :(
2010. jan. 6. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!