Kutya sétálhat maga a faluban?
Nem sétálhat a kutya maga a faluban nálunk ezt ki is hirdették. De mivel nincs szankcionálva, büntetve ezért szarnak rá az emberek, hogy a kutyájuk az utcán mászkál.
ezek az apró tacskó patkányfogó keverékek is veszélyeseg, főleg a bicikliseket támadják, és volt már nem egy példa rá, hogy haraptak meg valakit.
Sajnos a polgármester egy ..... nem mondom ki.
Sokminden lehetne jobb, ha az emberek odafigyelnének és törődnének egymással és állataikaal.
Én mint egy tenyésztő írok.
Adtam el kutyust faluba, egy nagyon rendes családnak, át is járnak vele suliba a közeli városba, viszont egyszerűen nem tudják, nem merik a kutyájukat a saját falujukban, a saját utcájukban sétáltatni, ha szép idő van, mert a sok barom kiengedi a kutyáját egyedül és már nem egyszer megtörtént velük, hogy rájuk rontottak a gazdátlan kutyák. :(
Nagyon szomorú, hogy a sok barom nem foglalkozik a másikkal, az ő kutyája úgysem bánt senkit alapon stb....
Én nem is tudnék nyugodtan lenni, ha tudnám, hogy a kutyám felügyelet nélkül kint csatangol az utcán.
Igaz, én szeretem is a kutyáimat.
Állatbarát vagyok, szeretem a kutyákat fajtától, mérettől függetlenül, de sokszor megfordul a fejemben, hogy ezeket a gazda nélkül csatangoló kutyákat össze kéne szedni...
eltér a témától, de mellesleg kutya után szokás adót is fizetni és tudomásom szerint évente kötelező a veszetség elleni oltás is (de sokan nem teszik ezt meg, sajnálják azt a pár ezer forintot).
ha csak úgy begyűjtik a gazdátlan kutyákat akkor az a menhelyre kerül és költségei vannak.
eleve az embereket kellene ellenőrizni, hogy kutya van-e és oltva van-e. ha nem akkor pénzbírság.
Keményen büntetném azt,aki szbadon engedi kószálni a kutyáját.Párszor megbüntetnék a kérdezőt is több tízezer forintra,mindjárt észre térne és nem lenne lusta.
Az,hogy más is kiengedi a kutyáját,nemm mentség,és nem jogosít fel senkit arra,hogy ezt tegye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!